kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Selda Asal’ın İsveç’te gezici bir kabinde sergilediği Gör Beni! filmi (üstte) ve Diyarbakır’da hazırladığı HeyDünyaDuy Sesimi!bugün Diyarbakır’da izlenecek.

Diyarbakır ve İsveç'ten insan sesleri

15.12.2008
Selda Asal, iki yeni video çalışmasıyla bugün Diyarbakır, yaron ise İstanbul'da. Eserlerin biri İsveç'teki şiddet mağduru kadınları, diğeri ise Diyarbakırlı gençlerin düşleri ve yaşamlarını mercek altına alıyor..
Selda Asal'ın, şiddet kurbanı kadınlarla yaptığı çalışmalar üzerine kurguladığı Umudu Onarmak: Gör Beni! (Restore Hope: See Me!) ve yaşları 16 ila 18 arasında değişen farklı etnik kökenlere ait gençlerle, Serdar Ateşer'in müziklerinin desteği ile ürettiği Hey Dünya, Duy Sesimi! adlı videoları, Diyarbakır Sanat Merkezi'nde bugün saat 16.00'da yapılacak bir sunuştan sonra izlenecek. Eserler, yarın akşamdan itibaren ise İstanbul Tophane'de ki Tütün Deposu'nda sergilenmeye başlayacak. Asal'ın İstanbul'da yarından başlayarak 30 Aralık'a kadar, pazartesiden cumartesiye saat 11.00 ile 18.00 arasında izlenebilecek video projelerinin ilki, Umudu Onarmak: Gör Beni! İsveç'te yaşayan İsveçli ve Ortadoğu kökenli kadınların maruz kaldığı şiddeti ve sonuçlarını, söz konusu kadınlarla yapılan çekimler ve dokümantasyonlar üzerinden gündeme taşıyor. Umudu Onarmak: Gör Beni!, İsveç Kültür Bakanlığı'nın desteklediği, İsveç Gezici Projesi'nin Home not Ho me adlı girişiminin bir parçası. Avrupa Birliği'nin (AB) Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenen filme imzasını atan Asal daha önce de, Aşk Yalan (Love is Fake), Ölmek Zor (Hard to Die) ve Dünya Tersine Dönse Vazgeçmem gibi filmleriyle, yaşamın ve bireyin çelişkili gerçeliğini video düzenlemeleri aracılığı ile sorgulamıştı. Asal'ın yapıtları daha önce de İsveç'in bir çok kentinde, halka açık bir sunumla sergilendi.

YENİ SOKAK OZANLARI
Sel da Asal'ın hazırladığı, mü zis yen Ser dar Ate - şer'in katkıda bulunduğu Hey Dün ya, Duy Se si mi! ad- lı filmi ise, sanatçının dört yıldır İsveç, Almanya, Da- nimarka gibi ülkelere taşıdığı bir diğer proje dizisinin ilki. Intercult, Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan eserde, 5 ve 17 Kasım 2007 tarihleri arasında sanatçıyla birlikte çalışarak 'hayaller ve güçlükler' üzerine kendi sözle- rini müzikal olarak ifade eden Diyarbakırlı gençler ekrana taşınıyor. Bilgi için: www.seldaasal.com
Haberin fotoğrafları