kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bodrum'da Hülya Avşar fiyaskosu

Giriş Saati : 16.12.2008 15:07
Güncelleme : 16.12.2008 22:15
Yeni Haber
Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın AK Parti'den Bodrum Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları doğru çıktı.

Günlerdir kamuoyunda tartışılan Hülya Avşar'ın adaylığı ile ilgili son noktayı AK Parti Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır koydu. Nil Hıdır, "Biz kendi adayımızla seçime gireceğiz" dedi.

29 Mart yerel seçimleri öncesi ünlü simaların isimleri, belediye başkan adaylığı için ortaya atılırken, ünlü sinema ve ses sanatçısı Hülya Avşar'ın ismi de Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanlığı için ismi çıkmıştı. AK Parti'den Bodrum Belediye Başkan adayı olacağı ileri sürülen Hülya Avşar ile ilgili olarak sağ ve sol kanattan açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda AK Parti'nin üst düzey yetkililerinden ses çıkmamıştı.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, seçim öncesi bu tür haberlerin ortaya atılmasının normal olduğunu belirtirken, "Seçim sürecinde herkes yerel yönetimlere aday olabilir. Bu Hülya Avşar da olabilir. Fakat şu ana kadar ne Hülya Avşar'dan, ne de AK Parti olarak bizden bir teklif ve karşılıklı görüş alışverişi yapılmadı. Hülya Hanım'ın aday olma gibi bir eğilimi varsa bunu saygıyla karşılarız. Bodrum Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi. Fakat şu ana kadar bize adaylık konusunda bir başvuru gelmedi. Kaldı ki, biz Bodrum gibi dünyaca ünlü bir turizm kentinde kendi adayımızla seçime katılacağız. Bodrum merkezi hükümetin avantajlarından faydalanması için tüm gayretimizi göstereceğiz. Bunun için de Bodrum'da AK Parti'li bir belediye başkanının seçilmesini istiyoruz" dedi.

ADAYLIK İÇİN PARTİ ÜYESİ OLMA ŞARTI YOK

Milletvekili Nil Hıdır, Muğla Belediye Başkan aday adaylığı için bu güne kadar sadece Sağlık İl Müdürü iken AK parti'den Belediye Başkan aday adaylığı için istifa eden Dr. İskender Gencer'in başvurusu bulunduğunu belirtirken, "Muğla Merkez Belediye Başkanlığı için şu ana kadar bir başvuru yapıldı. O da eski Sağlık İl müdürü Dr. İskender Gencer. İstifa eden Gencer'in partimize kayıt yaptırma gibi bir mecburiyeti yok. Belediye Başkan aday adayları ve adayları partilere kaydolma gibi şartı bulunmuyor. İkinci isim olarak eski Milletvekilimiz Seyfi Terzibaşıoğlu'nun ismi aday adayları arasında dolaşıyor. Fakat Seyfi Bey'in şu ana kadar bir başvurusu yok" dedi.

(İHA)