kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşletmeciler kar duasına hazırlanıyor

Giriş Saati : 16.12.2008 15:04
Güncelleme : 16.12.2008 22:15
Yeni Haber
Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden Uludağ'da kar yağmaması otel ve işletme sahiplerinin sıkıntı yaşamasına yol açtı. Kış sezonunu açmaya hazırlanan işletmeciler, yağış olmaması halinde kar duasına çıkmaya hazırlanıyor.

Kış sezonunu açmaya hazırlanan Uludağ'da kar yağmaması sıkıntıya sebep oluyor. 20 Aralık'ta kapılarını açmaya hazırlanan otellerde son hazırlıklar yapılırken, yaklaşan yılbaşı öncesi kar olmaması herkesin gözünü, kulağını Meteoroloji'den gelecek haberlere çevirdi. Cuma günü kar yağışı beklendiğini ifade eden işletme ve otel sahipleri, en son 20 gün önce kar yağdığını belirtti.

Geçen yıl aynı dönemde kar yağışının gerçekleştiğini ifade eden Ağaoğlu Oteli Genel Müdür Yardımcısı Didem Karadağlı, "Yeni sezon için hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda doluluk oranımız yüzde 40'a ulaştı. Ancak kar olmaması geçen yıla göre Uladağ'a olan ilgiyi azalttı. Önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor. Yılbaşı öncesi kar yağmazsa bölgede büyük sıkıntı yaşanacak" dedi.

Yılın 3 ayı Uludağ'da ekmeğini çıkarmayı hedefleyen birçok insan bulunduğuna dikkati çeken işletmeci ve esnaf ise, "Kar yağmazsa birçok insan zor duruma düşecek. Geçen yıl bu zamanlar bölgede 40-50 santimetre kar vardı. Bu yıl havaların güneşli ve yumuşak olması, kar yağışı yaşanmamasına sebep oldu. Artık işimiz Allah'a kaldı. Eğer yağış olmazsa kar duası yapacağız" diye konuştu.

Uludağ'a kayak yapmak için geldiklerini ifade eden tatilciler ise, "Kar var diye Uludağ'a geldik. Araçlarımızı bile tehlike yaşamayalım diye Bursa merkezde bıraktık. Buraya geldiğimizde kar olmadığını görünce hayal kırıklığına uğradık. Bu mevsimde burası cıvıl cıvıl olmalı. Kar göreceğiz derken neredeyse çamura bulandık" şeklinde konuştu.

(İHA)