kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eşinin hayatından endişe eden Halil Turan: "Oğlumun davasını AİHM'ye götüreceğim."

Hemeşinihem özürlü oğlunun hakkını arıyor

Mustafa KAYA SABAH
13.12.2008
Oğlu özürlü doğan gurbetçi Halil Turan, doktorlara dava açtı. Kansere yakalanan eşi de İstanbul'da kayıplara karıştı. Şimdi oğluyla birlikte, eşini arıyor ..
Gurbetçi Turan çiftinin ikinci oğlu Onur, özürlü doğunca baba, doktorlara dava açtı. Ancak dava zaman aşımına uğradı. Bu sırada kansere yakalanan Halil Turan'ın eşi de, "Öldüğümü görmeyin" diyerek tedavi için geldiği İstanbul'da kayıplara karıştı. 18 yıl önce Almanya'ya yerleşen Halil Turan, burada bir fabrikaya işçi olarak girdi. Ardından da aynı zamanda hemşerisi olan Nevşehirli Fadime ile hayatını birleştirdi. Bir oğulları dünyaya gelen çift, 10 yıl önce ikinci çocuğa karar verdi. Doğum yaklaştığında hastaneye götürülen genç kadının bebeğinin kalp atışlarının yavaşladığı tespit edildi. İddiaya göre, buna rağmen doktorlar normal doğumu tercih etti. Ancak bebek, kalbi durmuş olarak doğdu. Doktorlar 20 dakika çabalayıp, kalbi çalıştırdı. Fakat beyine oksijen gitmediği için Onur özürlü kaldı.

RAPOR: DOKTOR HATASI YOK
Doktorların üç yıl ömür biçtiği çocuk, bir inat hayata tutunarak 10 yaşına geldi. Elektrik teknisyeni olan baba da hukuk mücadelesi başlattı ve doğumu gerçekleştiren doktorlardan davacı oldu. Ancak, bilirkişi raporunda doktor ihmali olmadığına kanaat getirildi. Tam 9 yıl süren yargılama sonunda da dava zaman aşımına uğradı. Ancak, talihsizlikler ailenin yakasını bırakmadı. Kansere yakalanan ve psikolojisi bozulan anne Fadime Turan, tedavi için geldiği İstanbul'da sırra kadem bastı. Acılı baba da şimdi özürlü oğlu Onur'la beraber İstanbul'da eşinin izini sürüyor.
Haberin fotoğrafları