kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ata ve Atasever varsa bir yönetmen daha ne ister!

12.12.2008
'Osmanlı Cumhuriyeti' filminin senaristi ve yönetmeni Gani Müjde, filminde rol alan oyuncuları esprili bir dille anlatırken, Ata Demirer ve Vildan Atasever'i sırf isimlerinden dolayı oynattığını açıkladı ..
Ata Demirer
Ambulans şartı koştu
Ata Demirer ile çalışmak gerçekten çok öğretici. Film mi çektim yoksa Irak ordusunda sıhhiye çavuşluğu mu yaptım anlamadım gitti! Ata'nın dizindeki sakatlık nedeniyle tam bir ortopedi uzmanı kesildim. Her an nüksetme ihtimali olan sakatlığına karşı ellerinde daima buz torbası, sargı bezi ve hazır alçı ile gezen bir ekip kurduk. Düşünün, benden bile daha hastalık hastası bir adammış meğer. Sete ambulans şartı koştu. Arka adale ağrısı çekmediğinde setin en eğlenceli oyuncusuydu.

Vildan Atasever
Dudakları montajla birleşti

Ata ile öpüşme sahnesinde çok zorlandı. O yüzden öpüşme sahnesinde ikisinin dudaklarını montajla birleştirdik. Vildan'ın Altın Portakallı bir oyuncu olması umurumda bile değildi. Zaten biz Vildan'ı oyunculuğu için değil soyadı için seçtik bu role! 'Osmanlı Cumhuriyeti'ne bir eleştiri gelirse, "Ne diyorsunuz kardeşim? Bu filmin iki başrol oyuncusu var. Birinin adı Ata, diğerinin soyadı Atasever" demek bir yönetmen için büyük bir lüks. Can Dündar gidip de Goran Bregoviç'le çalışırsa başına bunlar gelir elbet...

Ruhsar Öcal
Gençlik sırrını paylaşmadı gitt
i
Bencil bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Genç kalmanın sırrını bulmuş olduğu kesin. Ama bunu kimseyle paylaşmıyor genç kızımız. İyi bir operacı olmasına rağmen hiç arya söylemeden çekimleri tamamladı.

Sümer Tilmaç
Brandacı ile bir türlü anlaşamadı

Çekim boyunca rolünden çok brandacı ile uğraştı. Her gün saatler süren telefon diplomasisine rağmen altı haftalık çekim süresi içerisinde Antalya'dan Kemer'deki yazlığına brandacıyı getirtmeyi başaramadı. Brandacının hesabını görmek için izin istedi, vermedim. Brandacıdan çektikleri film olur. 'Canım benim'i en iyi şekilde kullanan koca yürektir. Kendisinden set boyunca en sık duyduğumuz cümleler şunlar; "Çay geldi mi canım benim?", "Yarın işim var mı canım benim?", "O brandacının var ya taa sülalesini canım benim..."

Belma Canciğer
Yıllarca evde beni ağlattı, sıra sizde!
Evde o kadar çok konuşuyordu ki bu yüzden karımı dilsiz oynattım. Karımdan intikamımı aldığım için çok mutluyum. Üstelik seyredenlerin tümü eşimin sahnesinden sonra filmin sonuna kadar hıçkırıklarla ağladıklarını söylediler. Artık yalnız değilim. Yıllarca beni ağlattı, biraz da sizi ağlatsın!

Suzan Kardeş
Oyuncuları değil gözümüzü boyadı

Biz onu oyuncuları boyasın diye çağırdık ama Suzan gözümüzü boyamayı başardı. Sezen'den boşamayı başaramadığımız için filme makyöz olarak değil oyuncu olarak katıldı. Prizrenden hemşerim diye söylemiyorum ama o Arnavutça şarkıyı daha güzel söyleyebilecek biri varsa bu topraklar üzerinde, beri gelsin.

Sezen Aksu
Sezen Aksu ulu manitu gibi kadın

Bu kadın kesinlikle ermiş ama, "Ben de sizler gibiyim. Sarı odalarda oturur ağlarım, bir kürek bir kayık verin açılır giderim Kandilli'den Boğaz'a doğru. Küçüğüm daha çok küçüğüm filan" diyerek normal bir insan olmadığını gösterirken bizden normal muamelesi bekledi durdu. Haliç kenarında açık havada çalışıyoruz. Şakır şakır yağmur yağıyor. Ata ile denizciyiz ya sürekli hava tahmini yapıyoruz. "Poyraz bindirdi. Bu yağmur iki üç gün durmaz" diye... Hiç tınmadı Sezen. Yaptı makyajını, indi karavandan, yağmur kesildi kardeşim. Güle oynaya yaptık çekimi, gitmek için bindi karavana yeniden boşalıverdi rahmet. Ulu manitu, sen bizi Sezen Aksu'nun şerrinden koru!

Ali Düşenkalkar
Hep beni ve bu filmi hatırlayacak!
Kariyerimin ilk önemli oyuncusuydu Ali Düşenkalkar. Yıllar önce önemli bir rolü ona oynatmıştım. Sonra bir daha hiç görüşmedik. Zaten ilk filmimde oynadığı rolü de hatırlamadı diye bozuldum. Umarım 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin Erol Taş'ı hatta Hippi Coşkun'u olarak ünlendiği bu rolü unutamaz. Şehir meydanlarında "Osmanlı Cumhuriyeti'ni satan pis hain" diye dönerci bıçağı ile kovalanırken hep beni ve bu filmi hatırlayacak zavallı...