kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ajda Pekkan

Sahne sanatçısının totemi de böyle olur!

Esin ÖVET /MAGAZİN
12.12.2008
Çeşitli ritüelleri yerine getirmeden sahneye çıkan ünlü neredeyse yok! Kimi dua ediyor, kimi tahtaya dokuz kez vuruyor kimi sağ ayakla çıkıyor Çeşitli ritüelleri yerine getirmeden sahneye çıkan ünlü neredeyse yok! Kimi dua ediyor, kimi tahtaya dokuz..
Ünlülerin şarkıları, kostümleri, dansları değişiyor ancak takıntıları değişmiyor. Sanatçılar sahne öncesi gerginliklerini türlü türlü formüllerle atıyor...

* AJDA PEKKAN, dokuz kez "Allahım sen birsin ve billahi nursun. Yetmişbin Ayet-el Kürsi etrafımda dönsün. İşlerim, sağlığım, günüm hep iyi gitsin. Yolunda olmayan her şey hal olsun. Amin" duasını okumadan sahneye çıkmıyor.

* MİRKELAM, yıllar önce ilk sahneye çıkarken giydiği yeleği konser vereceği her mekana götürüp kuliste tutuyor. Ve o yeleğin şans getirdiğine inanıyor.

* NİRAN ÜNSAL, anneannesinden kalan 100 yıllık gümüş bileziği takmasa bile çantasında taşıyor.

* AŞKIN NUR YENGİ, eşi Haluk Bilginer'in Londra'dan aldığı halhalı her konserinde taktığını söylüyor ve sahneye çıkmadan önce bildiği tüm duaları okuyor.

* MÜJDAT GEZEN, 1969 yılından beri sahneye çıkmadan önce hep aynı ritüeli yapıyor. Ünlü tiyatrocu eğer dokuz kez tahtaya vurmazsa bunun uğursuzluk getireceğine inanıyor.

* GÖKHAN ÖZEN, kulisten sahneye sağ ayakla çıktığını belirtiyor ve sol ayakla çıkarsa konserinin kötü geçeceğini düşünüyor.

* SİBEL CAN da sahneye sağ ayağı ile çıkanlardan. Can bunun dışında mutlaka bir şişe de parfüm sıkıyor.

* TARKAN ise sahneye özel bitki karışımlı çayını içmeden ve aynaya bakmadan çıkmıyor.
Haberin fotoğrafları