kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hüseyin Üzmez

İkinci Üzmez vakası

Ali EYCE SABAH-İZMİR
13.12.2008
İzmir'de öz babası ve öz amcası tarafından cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki kız için Adli Tıp Kurumu'ndan mahkeme heyetini bile şaşırtan bir sonuç çıktı: "Ruh sağlığı bozulmamıştır"..
Babası ve amcasının tacizine uğrayan küçük kıza korkunç rapor... İzmir'de 3 yıl önce Barbaros Çocuk Köyü'nde meydana gelen tecavüz ve taciz skandalının mağdurlarından biri olan 17 yaşındaki E.U. olayın ardından ailesinin yanına döndü. Ancak iddiaya göre, o zaman 14 yaşında olan küçük kız, 1 yıl sonra bu kez öz babası ve amcasının tacizine uğradı. Küçük kızın şikâyeti üzerine tutuklanan baba H.U. ve amca H.U. hakkında 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamede, küçük kızın anlatımlarına da geniş yer verirken, sanık baba ve amca, E.U.'nun intikam için kendilerine iftira attıklarını öne sürdü ve 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Küçük kız hakkında bir üniversite ve bir ruh sağlığı hastanesi, "Ruh sağlığı bozulmuştur" raporu verdi.

YURTTA KALIYOR
Ancak Adli Tıp Kurumu ise mahkemeye gönderdiği raporda, aynı suçtan yargılanan Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez'in tahliyesine yol açan raporda olduğu gibi, babası ve amcası tarafından istismar edilen küçük kızın ruh sağlığının bozulmadığını bildirdi. İzmir Barosu tarafından küçük kızın savunması için görevlendirilen avukatı, Üzmez vakasından daha ağır tirajı komik raporla karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Duruşma ertelenirken, talihsiz kızın, şu anda da Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı bir yurtta kaldığı öğrenildi.