kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Çok Güzel Hareketler Bunlar’ TV’de yayınlanıyor olmasına rağmen tiyatroseverlerden büyük ilgi görüyor.

Broadway'de yer var Haluk Bilginer'de yok

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
12.12.2008
Biletleri altı ay öncedentükenen New York veLondra tiyatrolarındadurum tersine döndü.Simdi onlar sinekavlarken İstanbul'datiyatrolar kapalı gişe!..
Daily Telegraph gazetesinin haberine göre tiyatro ve müzikallerin kalbinin attığı New York'taki Broadway tiyatroları ile Londra'daki West End tiyatroları küresel krizin etkisiyle oyunlarını bir bir bitiriyor. Buna rağmen birkaç yıl öncesine kadar boş salonlara sahne açan İstanbul tiyatroları kapalı gişe oynamaya başladı. Son dönemde peş peşe açılan tiyatro salonları ve kültür merkezleri ile Kadıköy, İstanbul'un tiyatro merkezi oldu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Haldun Taner Sahnesi'nin dışında, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Duru Tiyatro, Tevfik Gelenbe, Enis Fosforoğlu tiyatroları, Caddebostan Kültür Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi ile Kadıköy neredeyse Londra'nın tiyatro semti West End oldu.

KADIKÖY KAPALI GİŞE
Londra'nın tiyatro semti West End'de de sahneye çıkan Haluk Bilginer, şimdi Kadıköy'deki tiyatrosu Oyun Atölyesi'nde kapalı gişe oynuyor. İki sezondur Oyun Atölyesi'nde sahnelenen 'Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler' adlı oyunun aralık, ocak ve şubat biletleri tükendi. Mart ayı biletleri ise tükenmek üzere. Yeni oyun 'Testosteron' da ilgi görüyor. Asuman Dabak Tiyatrosu'nca sahnelenen 'Şahane Düğün' adlı oyun da sezon başından beri dolu salona oynuyor. Biletler bir ay öncesinden tükeniyor. İlanlarında "Bu hafta yerimiz kalmamıştır" ibaresi gururla yazılıyor. Televizyonda yayınlanmasına rağmen 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' ile 'Komedi Dükkanı'nın biletleri de kapalı gişe. İKİ

HAFTA ÖNCEDEN BİTİYOR
Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, 'İçimdeki Timsah' oyununu farklı salonlarda seyirciyle buluşturuyor. Biletler iki hafta öncesinden tükeniyor. Tiyatro İstanbul'un 'Gönül Hırsızı', Tiyatro Lee'nin 'Letafet', Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun 'Koca Bir Aşk Çığlığı' da biletleri erkenden tükenen oyunlar arasında. Ödenekli tiyatrolar olarak adlandırılan Şehir Tiyatroları ile Devlet Tiyatroları'nın biletleri de satışa çıktığı hafta tükeniyor. Görülen talep üzerine Şehir Tiyatroları İstanbul'a beş yeni tiyatro salonu daha yaptırıyor.
Haberin fotoğrafları