kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak?- HARİTALI

Giriş Saati : 14.12.2008 09:50
Güncelleme : 14.12.2008 18:16
Yeni Haber
Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de bugün, yağış, yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Marmara'nın Batısı (Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Gökçeada, Bozcaada) Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın) ile akşam saatlerinden sonra Kütahya, Uşak ve Bursa çevrelerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

EN DÜŞÜK SICAKLIK SIFIRIN ALTINDA 32 DERECEYLE ERZURUM'DA YAŞANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere 32 dereceyle Erzurum'da yaşanırken, Erzincan'da eksi 14, Kars'ta eksi 22, Ardahan'da eksi 27, Iğdır'da eksi 11, Ağrı'da ise eksi 29 derece olarak ölçüldü.

Soğuk havanın etkisiyle bazı göl ve derelerin donduğu bölgede, yollardaki buzlanma nedeniyle de ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kaldırım ve yolların buz tutmasıyla yayalar güçlükle yürürken, araç trafiğinde de zaman zaman aksamalar meydana geldi.

Sabah saatlerinde birçok sürücünün de yakıtı donan araçlarını tüple ısıtarak çalıştırdığı görüldü.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın 17 Aralıka kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdiler.

AKTAŞ GÖLÜ DONDU

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, Türkiye ile Gürcistan sınırları arasında yer alan Aktaş Gölü'nün yüzeyi de soğuk havanın etkisiyle tamamen dondu.

Yaklaşık 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığının 15 santimetre olduğu belirlendi.

Çıldır ilçesinde gezi ve incelemelerde bulunan Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Aktaş Gölü'nün donan yüzeyinde, 4 yaşındaki oğlu Emirhan ile gezintiye çıktı.

Gölün donan yüzeyinde yürürken oğlu Emirhan ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Cebiroğlu, bölgede kış turizminin önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Aktaş ve Çıldır göllerinin bölge turizmi için büyük önem taşıdığını dile getiren Cebiroğlu, ''İş adamlarının kış turizmine yatırım yapmalarını istiyoruz'' dedi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da kapanan 127 köy yolundan 124'ünün ulaşıma açıldığı bildirildi.

İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, ulaşıma açılan köy yollarının zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle yeniden kapandığını, bu yüzden karla mücadele çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü bildirdiler.

Ulaşıma kapanan 4 köy yolunda, tipinin etkisini kaybetmesinin ardından yol açma çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.

Bölgede yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığı Erzurum'da 13, Kars'ta 2, Ağrı'da 14 ve Ardahan'da 6 santimetre olarak kaydedildi.(AA)

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı (Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bozcaada ve Gökçeada) ile gece saatlerinde Bursa çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

Ege Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, manisa, Aydın ve Muğla) ile akşam ve gece saatlerinde Uşak ve Kütahya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kütahya ve Uşak çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

Akdeniz Bölgesi: Batısı çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu Bölgesi: Batısı ile sabah saatlerinde kuzeydoğusu çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Öte yandan, yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. (ANKA)

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...