kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uludağ sezonu 20 Aralık'ta açacak

Giriş Saati : 14.12.2008 12:31
Güncelleme : 14.12.2008 18:16
Yeni Haber
Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ'da sezonun 20 Aralıkta açılacağı bildirildi.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) İkinci başkanı ve birliğin Uludağ sorumlusu Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz sezonu açamayan ''Beyaz Cennet''in geçmiş yılların aksine bu Kurban Bayramı'nı sessiz geçirdiğini, bunun beklenen bir durum olduğunu kaydetti.

Kurban Bayramı'nın her yıl 10 gün önce kutlandığını, bu nedenle bu yıl bayramın Uludağ'da kar olmayan bir döneme denk geldiğini ifade eden Beceren, Uludağ'da kar yağışının genellikle 15 Aralıktan sonra başladığını belirterek, şunları söyledi:

''Bayramın ikinci günü dağa kar yağdı ancak yeterli seviyede değildi. Zaten yeterli olsa oteller açık olurdu. Uludağ'daki çoğu otel açık değil. Artık hava raporlarını 1 hafta, 10 gün önceden alabiliyoruz. Bayramda kar olmayacağını biliyorduk, bu nedenle de açmadık. Çünkü insanlar Uludağ'a kayak yapmaya geliyor.''

Beceren, Hristiyanların Noel tatilinin 24 Aralıkta başlayacağını, bu tatilde tercih edilen mekanlardan birinin de Uludağ olduğunu dile getirerek, ''Bu nedenle Uludağ'da sezonu 20 Aralıkta açacağız, 20'sine kadar da yağış bekliyoruz. Sezonu taze yağmış karla açacağımızı umut ediyoruz'' dedi.

''Beyaz Cennet''teki otellerin Noel ve yılbaşı için rezervasyon almaya başladıklarını, bu dönem için şimdiden yüzde 60'lık doluluk oranına ulaşıldığını anlatan Beceren, kalan yüzde 40'lık bölümün de karın yağmasıyla dolmasını beklediklerini bildirdi.

Beceren, Uludağ'ın sezona Türkiye'yi de etkileyen ekonomik kriz nedeniyle endişeli başlayacağını belirterek, ''Kriz her sektörü etkilediği gibi bizi de etkileyecektir. Sezon sıkıntılı geçecek. Türkiye'nin genel sıkıntısı bizi de muhakkak etkileyecektir. Ama biz krizlere alışığız, bunu da atlatacağımıza inanıyorum'' dedi.

(AA)