kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bitlis'te kar, Muğla'da deniz keyfi

Giriş Saati : 11.12.2008 13:59
Güncelleme : 11.12.2008 22:11
Yeni Haber
Bitlis'in Ahlat ilçesinde dün etkili olan kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasını fırsat bilen çocuklar, sokaklara çıkarak doyasıya eğlendiler. Öte yandan, hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü Muğla'da yerli ve yabancı turistler denize girip güneşlenerek, tatilin keyfini çıkardı.

Yurdun çeşitli yerlerinde karla mücadele çalışmaları devam ederken Ahlat'ta çocuklar karın keyfini doyasıya yaşıyor. Arkadaşları ile sokakları dolduran çocuklar, temiz havada kartopu oynayarak bayramda güzel vakit geçiriyor. Bayram tatilinin son günlerini oyun oynayarak geçiren çocuklar, ders başı yapmadan doyasıya eğlendiklerini söylediler. Sokaklarda oynayan çocuklar "Tatil boyunca önce bayramın ardından karın keyfini doyasıya yaşadık. Bol bol eğlendik. Kardan adam yaptık, gezdik, kaydık, kartopu oynadık. Çok mutluyuz" dediler.

MUĞLA'DA DENİZ VE GÜNEŞ KEYFİ

Türkiye'nin birçok bölgesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları etkisini sürdürürken, hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü Muğla'da yerli ve yabancı turistler denize girip güneşlenerek, tatilin keyfini çıkarıyor.

Muğla'nın Akkaya beldesinde doğal bir akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.Bayram tatilini Muğla'nın Akyaka beldesinde geçiren turistler, sıcak havayı fırsat bilerek denize girerken, sahildeki kafeterya ve restoranlarda yoğunluk yaşandı. Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Kurban Bayramı'nda özellikle Muğla'ya yakın olan illerden ziyaretçilerin beldeye geldiklerini belirterek, ''Havaların sıcak olması nedeniyle beldemize bayram tatiline gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandı. Özellikle Muğla dışından gelen misafirlerimiz, günlerini balık tutarak ve piknik yaparak geçiriyorlar''dedi.

Kadın Azmağı Deresi'ni, 2 yıl önce tekne turları düzenleyerek turizme kazandırdıklarına ifade eden Çalca, ''Ziyaretçiler kanolar ve teknelerle Kadın Azmağı Deresi'ni gezerek doğal güzellikleri görme fırsatı buluyor. Doğal bir akvaryum görünümündeki dere, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor'' diye konuştu.

Teknesiyle 3 yıldır Kadın Azmağı Deresini ve doğal akvaryumu tatilcilere gezdirdiğini anlatan Ümit Begeç, ''3 kilometrelik dereyi ve akvaryumu 4 YTL karşılığında misafirlerimize gezdiriyoruz. Bayramda Akyaka'da havaların sıcak olması nedeniyle çok sayıda tatilci buraya geldi. Akvaryumu gezenler buraya hayran kalıyor '' diye konuştu.

Muğla Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye Muğla'da hava sıcaklığı hafta sonuna kadar 18 derecenin altına düşmeyecek.

(AA)