kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

5 günün bilançosu 1.5 milyar €

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
11.12.2008
Yunanistan'da şiddet olaylarının 5. gününde Yunan işçi ve memur sendikaları Başbakan Kostas Karamanlis'in dramatik çağrılarına karşın, dün 24 saatlik genel grev eylemlerini gerçekleştirdiler..
Hayatı bir kez daha felce uğratan genel grev süresinde düzenlenen protesto yürüyüşlerine on binlerce kişi katıldı. Parlamento önünde hükümetin ekonomi politikasına ve hayat pahalılığına karşı sloganlar atılırken; bir grup genç yine polise saldırdı. Sokak çatışmaları alevlendi. Molotof kokteyllerine polis göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Bir türlü durulmayan şiddet olaylarının açtığı zararlar üzerine yapılan ilk bilançoya göre 400'den fazla mağaza, 20'den fazla banka, 60 kadar otomobil yandı. Zararların yalnız Atina merkezinde 1 buçuk milyar euroyu geçmesi bekleniyor.

10 BİN EURO YARDIM
Şiddet olaylarını bastıramamakla suçlanan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis dün yeni bir açıklama daha yaparak bu kez zarar gören mağaza sahiplerinin gönlünü almaya çalıştı. Karamanlis, zarar gören vatandaşlara 10'ar bin euro, büyük tahribatlar gören ve yağmalanan mağaza sahiplerine 10 bin ila 200 bin euro arasında tazminat ödeneceğini kaydetti. Bu arada mağazaların tamiri için gerekli harcamaların yüzde 50'sini devletin karşılayacağını ve geri kalan yüzde 50 oranındaki harcamalar için de 15 yıllık krediler verileceğini, şiddet olayları nedeniyle işini kaybedenlere de aldıkları kadar maaş bağlanacağını açıkladı. Ancak Karamanlis'in bu açıklamalarına rağmen halkın yüzde 70'i olayların önüne geçilememesinden Karamanlis hükümetini sorumlu tutuyor.