kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Her şeylerini tedavi için sattılar, yetmedi

Ercan TAŞIR - SABAH
11.12.2008
Elektrik akımına kapılıp kol ve bacaklarını kaybeden Barış ve Mehmet'in aileleri tedavi için tek geçim kaynakları koyunlarını satıp, bir de kredi aldılar. Yatağa mahkûm çocukları için yardım bekliyorlar..
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Günyolu köyü Kırık mezrasında hayvan otlatırken sarkan elektrik teline çarpıp feci şekilde yanarak kollarını ve ayaklarını kaybeden 12 yaşındaki Barış ve 11 yaşındaki kuzeni Mehmet'in dramının SABAH tarafından "Ellerinizden öpemiyorlar" manşetiyle duyurulması tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Dramı okuyan bir işadamı, iki çocuğun en büyük istekleri olan tekerlekli sandalyelerini karşılama sözü verirken, birçok kişi de yardım etmek istediğini bildirdi.

ŞEKERLER PAYLAŞILDI
Geçen yılki bayrama kadar, komşularını dolaşarak ellerini öpüp şeker toplayan 2 küçük çocuk bu bayram şeker toplayamadı. İki kuzeni unutmayan arkadaşları da kendileri için topladıkları bayram şekerlerini yatağa mahkûm olan Barış ve Mehmet'le paylaştı. Arkadaşlarının ikram ettiği şekerlerden yiyen Barış ve Mehmet'in gözyaşları doldu. Bu arada oturdukları evin penceresinden dışarıda kar topu oynayan diğer çocukları gören kuzenler, gözyaşlarına daha fazla tutamadı. Barış ve Mehmet'in kar topu oynayamadıkları için gözyaşı dökmesi, odada bulunan başta aileleri olmak üzere herkesin yüreğini sızlattı. Kendilerini bu hale sokanların cezalandırılmasını isteyen Barış İlhan, "Biz kollarımızı ve bacaklarımızı geri istiyoruz. Arkadaşlarımız oyun oynarken biz çocukluğumuzu yaşayamıyoruz. Tekerlekli sandalye istiyorduk, bir işadamı tekerlekli sandalye alacağı sözünü vermiş" dedi.

OKUMAK İSTİYORLAR
Mehmet İlhan ise "Okula gitmek için tekerlekli sandalye istiyordum. Ayrıca ailelerimizin maddi durumu iyi değil. Yetkililerden bize maddi yardımda bulunmalarını istiyorum" diye konuştu. Yatağa mahkûm kaldıkları için zamanın geçmek bilmediğini söyleyen Barış ve Mehmet, maddi imkânsızlıklar nedeniyle bir televizyonları bile olmadığını anlattılar. Bu arada talihsiz 2 çocuğun 19 kişilik ailesi, imkânsızlıklar nedeniyle 2 oda bir salon evde hep birlikte yaşamaya çalışıyor. Barış İlhan'ın babası Mehmet İlhan, "Olaydan önce 300 koyunumuz vardı ve tek gelir kaynağımız onlardı. Çocuklarımızı elektrik çarpınca, önce Van'da sonra Kayseri'de bir süre tedavi gördüler. Şu an yanık merkezi olduğu için Kayseri'deki hastanede tedavileri devam ediyor ve ayda bir kere Kayseri'ye götürüyoruz. Bu nedenle çok para harcadık ve koyunların tamamına yakınını satmak zorunda kaldık. Son olarak elimizde 2 koyun kalmıştı. Onlardan birini de çocuklar et yiyebilsin diye kurbanda kestik. Geriye bir tek koyun kaldı" dedi. İlhan, para yetmeyince bir bankadan kredi aldıklarını ancak onu da ödeyemedikleri için faiziyle birlikte 4 katına çıktığını söyledi.
Haberin fotoğrafları