kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye, Irak'taki intihar saldırısını kınadı

ANKA
Giriş Saati : 11.12.2008 21:28
Yeni Haber
Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'te 55 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin de yaralandığı bombalı intihar saldırısını kınadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu menfur saldırının, Irak'ın güvenlik ve istikrarının düzelmekte olduğu, demokratik sistemin güçlenme işaretleri verdiği, ülke halkının egemenliğini tam anlamıyla yeniden kazanmaya başladığı bir aşamada meydana gelmesi son derece düşündürücüdür" denildi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, Irak'ın Kerkük şehrinde bugün gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısında son bilgilere göre 55 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada, Kerkük'ün; Irak'ın etnik ve mezhepsel zenginlinin, ülke halkının barış içinde bir arada yaşama arzusunun sembolü olduğu kaydedilirken, "Kerkük'te düzenlenen bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" denildi. Irak'ın hassas bir dönemden geçtiğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu menfur saldırının, Irak'ın güvenlik ve istikrarının düzelmekte olduğu, demokratik sistemin güçlenme işaretleri verdiği, ülke halkının egemenliğini tam anlamıyla yeniden kazanmaya başladığı bir aşamada meydana gelmesi son derece düşündürücüdür.

Irak'ın içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemin, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak ve ülkeyi tekrar kaosa sürüklemek isteyen mihraklarca istismar edilmesi tehlikesine karşı tüm Iraklıların gerekli tedbirleri almaları, sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket etmeleri

büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Irak halkının bu kritik dönemi barış ve güven içerisinde atlatabilmesi için elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırdır."