kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çatışmada ölen Yavuz Yıldız'ın anne babası hastane kapısında birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Nesrin Yıldız, "Oğlumun kimseye zararı yoktu. Neden öldürdüler" diye isyan etti. Baba ise "Oğluma yazık ettiler" dedi.

Barda alacak verecek hesabında üç cinayet

Mustafa KAYA-Ferit ZENGİN
11.12.2008
Karikatürist Galip Tekin ile eski ortağı arasında hisse devrinden 750 bin dolarlık tahsilat yüzünden sorun çıktı. Eski Kemancı Bar'da çıkan çatışmada 3 kişi öldü. Tekin ve ortağı ifade için aranıyor..
Taksim Sıraselviler caddesinde olan bir dönemin gözde eğlence mekânı Kemancı Bar'ın devri ile ilgili alacak verecek sorunları bir türlü çözülemeyince önceki gece silahlı çatışma çıktı. Bir zamanlar İstanbul'un en ünlü eğlence mekânlarından biri olan Kemancı Bar'ın ortaklarından karikatürist Galip Tekin hisselerini ortağı Murat Başkan'a devretti ancak iki eski ortak arasında 750 bin dolarlık bir alacak verecek meselesi sorun oldu. Murat Başkan, ünlü karikatürist Tekin'den hisseleri devraldıktan sonra ise eğlence merkezinin ismini Riddim olarak değiştirdi.

BİR ANDA ÇATIŞMA
Önceki gece saat 23.00 sıralarında bara gelen Murat Uygur ve 8 adamı barın sahibi Murat Başkan ile görüşmek istedi. Uygur ve yanındakiler barın en alt katındaki yönetim odasına alındı. İki taraf arasında yapılan görüşme tartışmaya dönüşünce bir anda silahlar çekildi. Çatışmada barın korumalarından Tufan Saral ve Yavuz Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Uygur ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Kısa süre içinde olay yerine gelen polis barın giriş ve çıkışlarını kapayıp, kamera kayıtlarına el koyduktan sonra 5 bar çalışanını da gözaltına aldı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda bar çalışanlarının ifadelerinde olayın kız meselesi olarak anlatılıp üstünün kapatılmak istendiği ortaya çıktı. Polis ölenlerin kimlik bilgileri ve bar çalışanlarına yönelik yaptığı çapraz sorgu sonrası çatışmanın nedenini 750 bin dolarlık tahsilat olarak belirledi.

'TETİKÇİ TUTTU' İDDİASI
Polisden alınan bilgiye göre, Tekin'in eski ortağı Başkan ile aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle hissesini devrettiği öğrenildi. 21 Kasım 2008 tarihinde bir kişi Başkan'ı öldürmek istemiş ancak silahı tutukluk yapınca bunu başaramamıştı. Başkan'ı öldürmek isteyen kişi Adıyaman'da yakalanmıştı. Bu kişi polise verdiği ifadesinde kendisini Tekin'in tetikçi olarak tuttuğunu söylemiş ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Kamera kayıtları üzerinde incelemesini sürdüren polis, olayla ilgili olarak ifadelerine başvurmak üzere ünlü karikatürist Tekin ile eski ortağı Başkan ile birlikte güvenlik kameralarına takılan diğer saldırganları arıyor.
Haberin fotoğrafları