kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Sevmek için sevmek var, bir de.. Elde etmek için..

Meltem diyor ki, "Satır aralarında yazınızın bir 'Elde etmek için sevmek' vardı.. Aynen öyle..
İkiye ayırmıştım sevmeyi.. Sevmek için sevmek.. Elde etmek için sevmek diye..
İnsanlar insanları iki türlü severler.. Sevmek için ve elde etmek için.. İkisi de sevmektir, tamam.. Ama biri bencildir.. Öteki sencil.. Yani.. Daha da açık.. İki türlü erkek vardır, seni seven Meltem..
Seni, senin için sevenler..
Seni kendisi için sevenler..
Seni senin için sevenler, sencil olanlardır. Onlar için önemli olan seni sevmektir. Senin onu sevmen gerekmez, bu sevgi için.. Karşılıksız, beklentisiz bir sevgidir o.. Sen de onu seversen eğer, dünyanın damına çıkar.. Ama sevmezsen kahrolmaz.. Yıkılmaz.. "Sevmek sevdiklerini mutlu etmektir" sözü bunlardan çıkmadır.. Senin mutlu olduğunu görürlerse, bağırlarına taş basarlar.. Seni sevmeye, senin mutluluğunu izlemeye devam ederler..
Bunlara "Platonik âşık" da denir, literatürde.. "Geri zekâlı" da..
"Eloğlu omleti yerken, yumurtanın kabuğuna bakan" diye de tarif edilirler, mizah dilinde.. Çünkü alay konusudur, sevme şekilde, toplumda..
Seni kendisi için sevenler bencil olanlardır. Sevgilerinin amacı seni elde etmektir. Edemezlerse giderler. Ederlerse, karşılarına elde etmek istedikleri başka biri çıkınca giderler.. Yani eninde sonunda gider onlar. Sevgileri kalıcı değildir. Beklentilerine bağlıdır. Senden bekledikçe sana.. Beklenti başkasına dönünce, ki döner, başkasına.. Listeleri vardır bunların, senin adını da yazmak istedikleri.. Yazdıkları..
Bu erkeklerin ikisi de sana "Seni seviyorum" der.. İkinciler daha hızlı, daha çok, daha inandırıcı söylerler..
Durmadan da sevdiklerini kanıtlamaya çalışırlar. Çünkü seni elde etmeleri, inandırmalarına bağlıdır.. Genç kızlar da, bu müthiş gösteriye dayanamazlar pek.. Kapılırlar..
Bu yüzden etraf daha çok, elde etmek için sevenlerin zaferleri ile doludur..
Sevmek için seven, şov yapmayı sevmez. Sevdiğini göstermeyi, kanıtlamayı düşünmez. Onun için, söylenen değil, hissettirilen sevgi güzeldir.. Senin hissetmeni, anlamanı bekler..
Sevmek için seven, sessizdir, sakindir .. Aceleci hiç değildir. Onun için amaç sevmektir. Sevdiği için mutludur. Bu ona yeter aslında..
Elde etmek için seven, hızlıdır. Baş döndürücü, çok çekicidir.. Baştan çıkartıcı, şaşırtıcıdır. Onlara kolay kapılır, insanlar..
Ben mi?..
20 sene sonra aldığım mektuplar var..
" Seni nasıl anlamamışım. . Senin gibi birini nasıl kaçırmışım" diye..
Kadınlar, sevmek için seven erkeği, uzun yıllar geçmeden anlamazlar yani!..
Elde etmek için sevene hemen kapılırken..
Gerçeği yıllar sonra anlamaları da, belki terk edilip kapı önüne konmaları, ya da evde unutulup, aldatılmaları sonucudur.
(20 Mart 2005'te yayınlandı)