kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlk Hac kafilesi yurda döndü

Giriş Saati : 11.12.2008 10:16
Güncelleme : 11.12.2008 22:11
Yeni Haber
İslam'ın temel şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan ilk Hac kafilesi Türkiye'ye döndü.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen hacıları yakınları karşıladı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı. Hacılar, kutsal topraklarda bulunmanın önemine dikkat çekerek, imkanı olanların mutlaka gitmesi gerektiğini vurguladı.

Kutsal topraklarda bulunan Türk hacılardan ilk kafile bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Cidde'den hareket eden TK 095 sefer sayılı Türk Hava Yolları (THY) uçağı, 50 dakika gecikmeli olarak İstanbul'a ulaştı. Hacıları havalimanında yakınları karşıladı. Yakınlarına sarılarak hasret gideren hacılar, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Eşi Saadet Kurtkapan ile kutsal topraklardan dönen Mehmet Kurtkapan, hacı olmanın manevi açıdan keyif verici olduğunu vurguladı. Kurtkapan, "O topraklarda bulunmak çok güzel. Gördüm ki bütün Müslümanlar kaynaymış." dedi.

Havalimanında gördüğü herkesle selamlaşan Kurtkapan, yanında getirdiği çikolatalardan dağıttı. Aynı kafile ile yurda dönen Ayşe Yıldırım ise, " O topraklarda bulunmanın güzelliğini anlatmak çok zor. İmkanı olan herkesin gitmesi gerekir." diye konuştu.

Kendisini karşılayan torununa sarılan bir hacı "Kızım doktor olsun diye dua ettim. Onu çok özlemişim." diye konuştu. Başka bir hacı da, kutsal toprakları görmenin ve görevini yerine getirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Allah herkese nasip etsin" dedi. Bazı hacılar ise, konuşurken gözyaşı döktü. Türk hacıların gün boyu yurda dönmeleri bekleniyor.

CİHAN