kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kara kışın bayram mesaisi

SABAH
11.12.2008
Kar yağışı ve soğuk, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'i vurdu. Yüzlerce köy yolu kapandı, hava ulaşımı aksadı. Kars'ın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimi buldu..
Başta Doğu Anadolu olmak üzere yurdun iç kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı, hayatı adeta felç etti. Birçok ilde gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı, -2 dereceyle Kars ve Erzurum'da ölçüldü. Gece sıcaklıklar Ardahan'da -1, Erzincan ve Ağrı'da sıfır, Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Vatandaşlar karla kaplanan araçlarının üzerini temizleyebilmek için yoğun çaba sarf ederken, hava ulaşımında da yer yer aksamalar yaşandı. Bayram tatilini de fırsat bilen çocuklar ise karda uzun uzun oynadı. Meteroloji yetkilileri sıcaklıkların bu bölgelerde sıfırın altında 10-15 derecelere kadar düşebileceği uyarısında bulundu.

AĞRI'DA 100 KÖYE ULAŞIM YOK
*
Kardan nasibini alan İç Anadolu kentlerini başında gelen Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 170 köyün yolu ulaşıma kapandı. Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran, Sivas-Kayseri karayolunun Koyuncu ve Hanlı mevkileri ile Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli mevkisinde yoğun kar yağışı ve buzlanma olduğu bildirildi.

* 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı Elazığ'da ise İstanbul'dan kalkan THY'ye uçağı, kar nedeniyle pisti iki kez pas geçti. 12.30'da inmesi gereken uçak, üçüncü denemesinde 13.10'da iniş yapabildi.

* Önceki geceden beri aralıksız süren kar yağışı sonucu Ağrı ve ilçelerine bağlı 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde de 30 santime ulaştı.

* Gümüşhane ve Bayburt'ta kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek yerlerde ise 25 santimi buldu. Gümüşhane'de 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Zigana Dağı geçidinde ise yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

* Muş ve Kayseri'de yılın ilk karı yağdı.

* İstanbul ve Ankara'dan dün Van'a yapılması gereken bazı uçak seferleri iptal edildi.

KARS'A YILIN İLK KARI YAĞDI
*
Yılın ilk karıyla tanışan bir başka il de Kars oldu. Eşi ve çocuklarıyla gezintiye çıkan vali yardımcıları, yağışı kartopu oynayarak karşıladı.

* Kar, kayak merkezlerinde de yüzleri güldürdü. Kar kalınlığı Kartalkaya'da 22, Erciyes'te 7, Uludağ'da da 4 santime ulaştı. Yetkilileri, yollardaki buzlanma riskine karşı bayram tatilinden dönecek vatandaşları uyardı.
Haberin fotoğrafları