kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Gecelerin hâkimi değişiyor

04.12.2008
İstanbul'un gece hayatında, alttan gelen bir jenerasyon değişimi yaşanıyor. Artık 90'lılar gecelerde boy göstermeye başladı...
Zaman akıp geçerken, İstanbul'un eğlence merkezi olan Beyoğlu'nun da müşterileri değişiyor.
"18 yaşından küçükler giremez" tabelasının ağırlığını daha birkaç yıl önce boyunlarından atmış gençler mekânların kapılarını açıp, geceleri dolduruyor. Bu jenerasyonla birlikte son dönemde Taksim'de rock bar kültürü yeniden canlanmaya başladı.
Küçük Beyoğlu gibi 18-25 yaş arası gençlerin tercih ettiği 5 bin kişi kapasiteli sokak bar üniteleri oluştu.
Gecenin geç saatlerinde çatı katlarında dans edilebilen ayrıca atari de oynanabilen mekânlar ortaya çıktı. Karaoke barlar doğum günü partilerinin vazgeçilmez mekânları haline dönüştü. 18-25 yaş arasındaki gençlerin geceleri neler yaptığını ve en çok hangi mekânlara takılmayı sevdiklerini araştırdık.

PORTRELER:
MELİS ÖLMEZ
Yaş: 20 Mekân: Küçük Beyoğlu

Geceleri çok fazla mekân değiştirmeyi sevmiyor.
Okan Üniversitesi'nde okuyor. Uzun saatler bir yerde oturup ardından dans edebileceği ya da sevdiği müzikleri dinleyebileceği yerlere gidiyor. Çoğunlukla eve gidip makyajını temizleyip yatıyor.
Facebook, mynet en çok gezdiği internet siteleri.

SEZGİ KARAKAŞ
Yaş: 22 Mekân: Klup Karaoke

Tek başına 4. Levent'te yaşıyor.
Beykent Üniversitesi'nde okuyor. Gece kulüplerine gitmeyi seviyor. Geceyi, girdiği mekânda sonlandırıyor. Gece onun için 5'te bitiyor. Zara, Mango, Bershka, Koton tercih ettiği markalar.
Testere 5 en son izlediği film.

CANKUT OŞAR
Yaş: 22 Mekân: Sinerji

Rock müzik dinliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde okuyor. Cumartesi geceleri mutlaka dışarıya çıkıyor. En çok Taksim'de takılmayı seviyor. Levis en fazla tercih ettiği marka. Gecenin sonunda eve gidip, internetin başına oturuyor. Çoğunlukla bilgisayarın başında uyuyup kalıyor.

DUYGU KANADIKIRIK
Yaş: 22 Mekân: Joker

Hızlı müzik çalan mekânlarda takılmayı seviyor.
Cumartesi gecelerini mutlaka dans ederek geçiriyor.
Özellikle cumartesileri yüksek alkollü içkiler tüketiyor. Cihangir'de oturuyor. Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Tekstil Tasarımı Bölümü'nde okuyor.
TopShop'tan giyiniyor.
Elektronik müzik dinliyor.

TÜRKER VARDAR
Yaş: 25 Mekân: Bohem

Gece onun için barlarda başlayıp, gece kulüplerinde son buluyor.
Votka ve tekila içmeyi seviyor. Gecede en az iki mekân değiştiriyor. Kızılkayalar'da ıslak hamburger yedikten sonra saat 05.00 sularında eve gidip sızıyor. Göztepe'de ailesiyle yaşıyor. En fazla ziyaret ettiği siteler honda.com.tr ve facebook.

EZGİ YILDIZ
Yaş: 23 Mekân: Küçük Beyoğlu

Trakya Üniversitesi Resim Bölümü mezunu.
İçerenköy'de arkadaşlarıyla yaşıyor.
Çoğunlukla elektronik ve rock müzik dinliyor.
Cumartesi geceleri 04.00'e kadar eğleniyor. Alkol derecesi yüksek içkileri tercih ediyor. Gecenin sonunda Bambi'de yemek yiyor. Zara'dan giyiniyor.
En fazla ziyaret ettiği site facebook.

Klub Karaoke
Kendi şarkını söyle....
İstanbul'un en popüler karaoke barlarından Klub Karaoke kendisini sahnede görmek isteyenlerin tercih ettiği bir mekân. İstiklal Caddesi Zambak Sokak'ta yer alan mekânın iki katında farklı grupların şarkılarını söyleyebilirsiniz. Bir gece önce rezervasyon yaptırarak da özel odalarda karaoke partileri verebilirsiniz.

Bohem
Votka partilerinin vazgeçilmez mekânı
Gençlerin tercih ettiği mekânlardan Bohem'e gitmek için İstiklal Caddesi'nden Büyükparmakkapı Sokağı'na girip, ilk sağa dönüyorsunuz. Bohem'de Türkçe ve yabancı rock parçaları ağrılıklı ancak, gecenin geç saatlerinde eğlenceli arabesk şarkılara yer veriliyor. Bohem'de haftada bir kez indirimli votka partileri düzenleniyor.

Vanilla
Saray havasında bir dans kulübü
Vanilla, gecenin ilerleyen saatlerinde dans etmek için gidilen önemli mekânlarından. Alkazar Sineması'nın giriş katında yer alan mekân, pazartesi günleri hariç her hafta 21.30'dan 04.30'a kadar DJ performansları ile club olarak hizmet veriyor. Binlerce renk seçeneğiyle led ışıklandırma sistemi ve lazer gösterileri de mekânı oldukça çekici kılıyor.

Küçük Beyoğlu
Çalışanlar da, takılanlar da genç
İstiklal Caddesi'nin en genç yerlerinden Küçük Beyoğlu, Emek Sineması'nın arkasında Yeşilcam Sokağı'nda adeta enerji fışkıran bir vaha gibi.
Küçük Beyoğlu tek bir mekân değil, masalarla kaplı bir sokak. Sokakta yedi bar bulunuyor. Bu sokağın müşterileri 18-25 yaş arası gençlerden oluşuyor.

Joker
Çatı katında hem dans hem atari
Beyoğlu'nda, Sakız Ağacı Sokağı'nda, gecenin geç saatlerinde dolmaya başlayan mekânlardan biri olan Joker, çatı katında hem dans edilen hem atari oynanabilen hem de oda sistemi şeklinde tasarlanmış iç mekânı ile ritmi hissedip yerinden kalkmak istemeyenlerin köşelerine çekilebileceği farklı seçenekler sunan bir mekân.
Haberin fotoğrafları