kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul’da A.R.O.G. filmine giden öğrenciler (soldan sağa) Doğan Sağlık, Emir Samusol ve Emre Hanedan.

Herkes Arif'i çok özlemişe benziyor

OLKAN ÖZYURT - SABAH
06.12.2008
İzleyiciler, Türkiye'de vizyona girdiği ilk günden itibaren A.R.O.G.'u bağrına bastı. Film Erzurum'dan Van'a, İstanbul'dan Almanya'ya kadar, pek çok sinemaseverin gündeminde..
Cem Yılmaz ve Ali Taner Baltacı'nın birlikte yönettiği A.R.O.G., dün ilk defa seyirciyle buluştu. Film, beklendiği gibi seyircinin de nabzını yakalamayı başardı. İlk gün seyircinin genel eğilimi, filmi akşam saatlerinde izleme yönündeydi. Ama muhtelif sinema salonlarının idarecileri, sinemaların gündüz saatlerinde de yüzde 60 ila 70 oranında bir doluluk olduğunu belirtiyor. Kadıköy Nautilus Sineması'ndan bir yetkili ise, akşam saatlerinde bu oranın yüzde 90'lara çıktığını ve kurumda sadece, salonların ilk sıralarında yer kaldığını söylüyor. Bu arada hatırlatalım, bu hafta sonu ise filme yer bulmak biraz zor gibi. Rezerve biletlerin şimdilik sayısı belli değil ama, 'son dakika'cıların hiç yoktan sinemaya gelmeden bir telefon etmesinde yarar olduğu bir gerçek. Türkiye'de 285 sinemada 403 kopya ile gösterime giren A.R.O.G'un ilk gün gündüz saatleri, genelde öğrencilerin akınına uğramış. Esentepe Astoria Cinebonus Sineması'nda, filmi ilk gününde izleyen öğrencilerden Ahmet Emir Kolibar, yapımı beğendiğini söylüyor.

'ARiF'LE DAHA SAMİMİYİZ'
Genç sinemasever Kolibar "Prodüksyon olarak G.O.R.A.'dan daha başarılı buldum ama komedi olarak G.O.R.A.'da daha çok gülmüştüm. Karga ile Arif'in karşılaşma sahnesi ise favorilerimden biri," diyor. Fırat Uysal, "Komedi olarak G.O.R.A. ile aynı ayarda bir film, ama ilk bölüm epey komik. Görsellik olarak çok çok iyi," yorumunu yapıyor. Bir diğer öğrenci, Mert Kalkar ise yapımı "Güzel ve komik bir film. Beğendim, G.O.R.A.'ya göre bu filmin hikâyesinin içine daha çabuk kendimi kaptırdım. Arif'le ilk filmde tanışmıştık, şimdi daha bir samimi olduk," şeklinde değerlendiriyor. Okul çıkışı hemen kendisini sinemaya atan gençlerin heyecanı da görülmeye değer. Alman Lisesi'nde okuyan, Doğan Sağlık, Emre Hanedan ve Emir Samusol, seansın başlamasını beklerken kaç aydır filmi izlemek için sabırsızlandıklarını söylemeden edemiyor. Üçü de G.O.R.A.'yı epey beğenmiş. A.R.O.G'un daha iyi olması gerektiğini düşünüyorlar. Sağlık ayrıca "G.O.R.A.'yı bayağı iyi bulmuştuk. O dönem beklenti pek yüksek değildi, iyi bir film çıkınca herkes beğenmişti ama şimdi beklentiler de yüksek," diyor.

'PEK ÇOK MESAJ GİZLİ'
A.R.O.G'un Almanya galası da önceki gün Köln'de yapıldı. Galaya Cem Yılmaz, Ali Taner Baltacı, Ozan Güven, Özkan Uğur, Zafer Algöz ve Hasan Kaçan katıldı. Almanya'daki galaların Türkiye'den farklı olmadığını ifade eden Cem Yılmaz, "Almanya'ya Türkiye'nin bir kentine gider gibi geliyoruz. Film Türkiye'den bir gün önce burada vizyona girdi. Aldığımız reaksiyon çok olumlu. Biz bu kadroyla bir film daha yapacağız. Ancak bu filmi henüz planlamadık.'' dedi. A.R.O.G'da bazı mesajların da verildiğini belirten Yılmaz, 'Hikâye, geçtiği ortam nedeniyle mesajlar da veriyor. Günümüze yakın şeyler var. Mesaj da biraz tabii alana bağlı, bazısı burada gülüp geçerken bazısı filmde verilmek istenen mesajı alıyor. Filmde güldürürken aynı zamanda mesaj da verilmesi, filmleri iyi yapan özelliklerden birisi'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları