kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Füme tonları ve beyaz, bu yazın öne çıkan renkleri.

Markalar yaza hazır, peki ya siz?

BURCU ALDİNÇ
04.12.2008
Kısa sevenlere müjde: Bu yaz boylar kısalıyor ve mini minicik şortlar, geçen yıl diz boyu elbiselere kaptırdığı hâkimiyetini geri kazanıyor. İşte 2009 yaz modasından örnekler.....
Yaz alışverişi için henüz erken diyenlerdenseniz, size tavsiyemiz bir kez daha düşünmeniz... Çünkü markalar 2009 yaz koleksiyonlarını çoktan hazırladılar, hatta 2010 kışını bile neredeyse tamamladılar. Bu yaz da her yaz olduğu gibi beyaz başrolde olacak. Şık ama bir o kadar da sade kıyafetlerin ön planda olduğu 2009 yazına ise miniler ve çiçek desenleri damgasını vuracak.
Birçok marka arka arkaya düzenlediği defilelerle yaz koleksiyonlarını görücüye çıkardı. İtalyan Moda Markası United Colors of Benetton da bunlardan biri.
Minimalist çizgisiyle dikkat çeken marka, fast food giyime karşı oluşuyla fark yaratıyor. Her yıl onlarca koleksiyon hazırlamak yerine, az ama öz kıyafetlerle tüketicinin karşısına çıkan markanın yaz koleksiyonunda miniler ve pastel renkler ön planda. Daha çok yıllara meydan okuyan klasik kesimleri, düz tişörtleri ve rengârenk kaşmir kazaklarıyla akıllarda yer eden marka, 2009 yazında zincirlerini kırmış ve çok daha iddialı bir koleksiyon hazırlamış.

BOYLAR KISALIYOR

Geçtiğimiz yıl etek boylarında dize kadar uzamıştı ve seksilik, yerini bohemliğe ve romantikliğe bırakmıştı. Bu yaz ise hem uzun hem de kısa sevenler birlikte sevinecek gibi gözüküyor. Çünkü uzun, bol pantolonlar kadar mini şortlar da ön plana çıkıyor. Benetton markası, koleksiyonunu hazırlarken Güney Fransa sahillerinden etkilenmiş. Beyaz ve mavi en çok kullanılan renkler. Onun dışında 2009'un eğlenceli bir yıl olacağını düşünen marka, kabarık mini eteklere de yer vermiş.
Koleksiyonda 50'lerin, beyaza yakın tonlardaki mini elbiseleri dikkat çekiyor.
Çiçek desenli şifon etekleri ise kısa ceketler tamamlıyor. Örgü elbiseler ve sırtı açık örgülü bluzlar da bu yaz ön plana çıkan spor ama seksi başka bir detay.
Benetton'un bir diğer markası olan Sisley de örgülü üstlere ağırlık vermiş.

STRAPLES VE ÇİÇEK DESENLER

Yazın en çok kullanılan kesimlerinden straples, bu yaz farklı formlarda karşımıza çıkacak. Koleksiyonunda'da straples kesimlere de ağırlık veren Benetton, mavi, pembe çiçek desenli straples bluzlar ön plana çıkıyor. Küresel ısınma, modada da bir süredir hâkimiyetini hissettiriyordu.
Çevreci hareketleri ile dikkat çeken Benetton da birçok diğer marka gibi 'doğa' temasından etkilenmiş. Kısacası doğanın temel renkleri yeşil ve kahve tonları ile çiçek desenleri bu yaz da sık sık karşımıza çıkacak.

PARLAK KABANLAR ÇOK MODA
Bu yaz kısa şortlarla kombinlenen yağmurluklar da ön planda. "Yazın da kaban mı olurmuş!" demeyin. Çünkü 2009 yazında olacak. Özellikle parlak yağmurluklar, anoraklar ve kabanlar sık sık karşımıza çıkacak. Mini şort üzerine giyilen gömleği, hırka yerine parlak yağmurluklarla tamamlayabilirsiniz. Tabii yağmurluk dışında da seçenekleriniz var.
Kısa deri ceketler, süet trençkotlar da serin yaz akşamlarında kurtarıcı rolünü üstlenecek.