kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Araştırmaya göre erkekler 20’li yaşlarında, kadınlar ise 30’larında tek gecelik ilişkilere yöneliyor.

Türkler, sekste hızlı!

04.12.2008
ABD'de, 48 ülkede 14 bin kişiyle yapılan bir araştırma 'tek gecelik ilişkilerde' Türkiye'yi listenin başlarına oturttu. Prezervatif firmaları da, satışlarını artırdığını belirtiyor.....
Evet listenin en başında Birleşik Krallık vatandaşları var ama Türkler de Meksika, Kanada, İtalya, Polonya gibi ülkeleri geride bırakarak sekizinci sıraya yerleşmiş durumda.
ABD'nin Illinois eyaletinde bulunan Bradley Üniversitesi'nde 48 ülkeden 14 bin kişiyle yapılan bir araştırma 'günübirlik' ya da 'rasgele' diyebileceğimiz cinsel ilişki kurma konusunda Türklerin de oldukça hızlı olduğunu ortaya koyuyor.
Araştırmaya katılanlara kaç kişiyle birlikte oldukları ve kaç tane 'tek gecelik ilişki' yaşadıkları soruluyor. Önümüzdeki beş yıl içinde de kaç kişiyle birlikte olacaklarını düşündükleri, ayrıca rasgele seksten rahatsız olup olmadıkları da. Sonuçlar, Bradley Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Profesör David Schmitt tarafından bir sosyo-cinsellik endeksine dökülüyör ve insanların cinsellik hakkındaki düşünce ve davranışlarında ne kadar liberal oldukları ölçülüyor. Araştırma insanların temel cinsel birleşme stratejilerini ölçümleme amacıyla yapılıyor.

DOĞURGAN DÖNEMLERDE TEK GECELİK İLİŞKİ
Türkiye'de 188'i kadın 378 kişiyle yapılan araştırmada düşük puanlar insanın sosyoseksüel olarak kısıtlı olduğunu, daha tek eşli ve uzun vadeli ilişki tercih ettiğini ortaya koyuyor. Yüksek puanlar ise kendilerine bir kısıtlama koymadıklarını, rasgele ilişki yanlısı olduklarını ve daha kısa vadeli ilişkilere girdiklerini belirtiyor. David Schmitt, yüksek puanın kadınların da cinsel alanda özgürleştiğinin göstergesi olduğunu belirtiyor: "Tarihsel olarak kadınların kısa süreli cinsel ilişkilerini baskı altında tuttuk ve erkeklerin kısa süreli cinsel ilişkilerini kabul edip, kadınlarınkini reddederek her türlü çifte standardı uyguladık. Ancak araştırma ortaya koydu ki bazı yaş gruplarında ve belli koşullar altında erkek ve kadın yaklaşımları hemen hemen aynı. Kadınlar, doğum açısından en uygun oldukları yaşlarda tek gecelik ilişkileri erkeklerden daha fazla oranda tercih edebiliyor." Ancak cinsel özgürlük açısından erkek ve kadın davranışlarında yaş kategorileri göz önünde bulundurulduğunda hâlâ fark var.
Schmitt'in araştırmasına göre erkekler 20'li yaşlarında en fazla sayıda partnerle birlikte oluyor ve birlikte olmayı düşünüyor.
Kadınların tek gecelik ilişkilere yönelen arzuları ise ancak 30'lu yaşlarda artıyor.
Prezervatif firmaları da son zamanlarda Türkiye satışlarını artırdıklarını rakamlarla ortaya koyuyor. Prezervatif firması Durex, son altı ayda satışlarını yüzde 10 artırarak 126.4 milyonluk satış açıkladı. İnternette satış yapan bir başka firma, Orcado da satışlarını yüzde 60 artırmış. İngiliz Safex firması ise son üç ayda satışlarını yüzde 42 artırmış.
Rakamlar ve araştırma, Türklerin seks yaptıklarını, hatta giderek daha fazla yaptıklarını ve 'tek gecelik' ilişkilerden de geri kalmadıklarını ortaya koyuyor.