kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

30.11.2008
Yardımların yüzde 10'u adrese ulaşmadı
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, "Sosyalleşemeyen Yardımlar'' raporunda toplanan yardımların bir kısmının amacına ulaşmadığını açıkladı. Raporda, devletin 2003 yılından bu yana 7 milyar 55 milyon 930 bin YTL'lik sosyal yardım yaptığı, bunun en az yüzde 10'unun, yaklaşık 705 milyon YTL'sinin doğru adrese ulaşmadığı belirtildi. Raporda suiistimal edilen kalemlerin başında yerel seçimler öncesi gündemde olan kömür ve gıda yardımları geldi. İhtiyacı olmadığı halde 500 kilogramlık kömür yardımı alanların bu kömürleri 200-250 YTL'ye kömürcülere sattığı öne sürüldü.

'İnsana ihtiyaç var çıkarmaya değil'
IBM Türkiye Genel Müdürü Eray Yüksek, bilişim sektörünün görevinin kriz psikolojisi içine girmek ve bu duygunun peşine takılmak olmadığını belirterek yatırımları durdurmadıklarını, tam tersine hızlandırma yaklaşımı içinde olduklarını belirtti. Yüksek, "Buradan açık davetiye çıkarıyorum. İyi tanıdığız, bildiğiniz insanlar, varsa gönderin. IBM olarak insana ihtiyacımız var, çıkarmaya değil" diye konuştu. ANKA

Akaryakıtı ölçerek ve gece alın
EPDK'NIN lisans izni verdiği istasyonlarda, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan ölçü denetimlerinin yanı sıra artık tüketiciler de denetim yapabilecek. Araç sahiplerinin istasyonda bulundurulması gereken ölçü kabı ile pompanın litre kontrolünü yapabileceği bildirildi. Ölçeğe konulan akaryakıtın litresinin yoğunluk payı çizgisinin altında çıkması durumunda, tüketici Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri'ne başvurabilecek. Güneşe ve sıcağa maruz kalan akaryakıtın genişleyerek 100 litrede 2 litre kayıp ortaya çıkarması nedeniyle gece alınması gerektiği kaydedildi.

Bozuk akaryakıta 2 milyar YTL ceza

Enerji Bakanı Hilmi Güler, son 5 yılda bozuk akaryakıt sattığı tespit edilen 3 bin 128 gerçek ve tüzel kişiye toplam 1 milyar 969 milyon 166 bin 376 YTL ceza kesildiğini bildirdi. Bunlardan 156 firmaya teknik kriterlere uygun olmayan akaryakıt ikmali nedeniyle, 2 bin 480 bayiye de lisans faaliyetinden dolayı idari para cezası uygulandığını bildiren Güler, idari para cezası uygulanan firmalardan ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından toplam 9 milyon 519 bin 892 YTL tahsilat yapıldığını söyledi.

Yargıtay: Rötarlı uçuşa tazminat yok

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 3 saat rötar yapan THY aleyhine açılan maddi ve manevi tazminat davasının reddine karar verdi. Bu kararla, uçakların rötar yapması nedeniyle kişilerin uğradıkları maddi ve manevi kaybı "yok" sayıldı. THY'nin 20 Ağustos 2005 tarihinde 16:45 uçağında yer ayırtan Mustafa Talat Sözen, uçağın kalkışından 35 dakika önce havaalanına gelmesine rağmen uçağa alınmadığı iddasıyla 5 bin YTL manevi tazminat davası açmıştı.