kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sönmez, "Bursa'nın Alamet-i Farikaları" isimli bir kitapta şehrin geçmişteki marka ve kuruluşlarını hatırlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Sönmez: Krizin ısısı zaten gelmişti şimdi sıra ateşinde

EVRİM ERGİN BURSA
30.11.2008
Sönmez Grubu Başkanı Celal Sönmez, hükümetin 1 aylık dönemi iyi yönetemediğini belirterek krizle birlikte kapanan ve işçilerini yıllık izne çıkaran işyeri sayısının artacağını söyledi..
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, sanayide pek iyi şeyler olmadığını söyleyerek "Krizin ısısı gelmişti şimdi ateşi de gelecek" diye konuştu. Hükümetin son 1 aylık sıkıntılı dönemi iyi yönetemediğini kaydeden Sönmez kriz 1 yıl içinde geçmezse 3. Dünya Savaşı'nın çıkacağını söyledi. Celal Sönmez, iplik şirketi Sönmez Filament'i kapatmasının ardından ekonomideki gidişatı yorumladı. Krizin ısısının geldiğini sıra ateşinde olduğunu belirten Sönmez, krizle birlikte kapalı ya da yıllık izne çıkmak zorunda kalan yerlerin sayısının giderek artacağını dile getirdi. Bursa deyince akla otomotiv ve tekstilin geldiğini kaydeden Sönmez şehir ekonomisi için şunları söyledi: "Ben BTSO Başkanı da olduğum için umut kırıcı konuşmamam gerekiyor, umut vermem gerekiyor mecburen. Bir kayıktayız, dalga var ve fırtınalı, durgun ve sakin sulara gitmeye çalışıyoruz. Sağdan soldan su geliyor. Bu kişiye ne söylenir. Sen ne uğraşıyorsun zaten batacaksın boşuna uğraşma kıyıya nasıl varacaksın gibi sözler söylenmez. Arkadaş ha gayret oldu olacak diye konuşmak gerekiyor. Hakikaten de olmaması için hiçbir sebep yok. Hiçbir kriz sonsuza kadar süremez. Önemli olan o krizin sonuna kadar o kayığı batırmamak. Ve fırtınanın geçtiği ana kadar kayığı yüzdürebilmek."

KRİZE ODAKLANMALIYIZ
Sönmez şu anda yapılacak tek şeyin krize odaklanmak olduğunu ve öyle bir şansımız varsa krizin etkilerinin teğet geçmesini sağlamak gerektiğini kaydetti. Hükümetin çok aktif olması gerektiğini son 1 ayın pek iyi yönetilmediğini dile getiren Sönmez "IMF ile görüşmelerin sonuçlanmak amaçlı olduğunu biliyorum. Bir paket hazırlandığını biliyoruz ve görüyoruz ve bunlar bana umut veriyor" diye konuştu. Sönmez, sanayici olarak biraz değişik gelecek ama öncelikle finans sektörünün kurtarılması gerektiğini kaydetti. Hükümetin açıklayacağı paketinde ÖTV, KDV, gelir ve kurumlar vergilerinde indirime gitmesi önerisinde bulunan Sönmez, yapılabilecekler konusunda kimsenin adım atmadığını belirtti. İstanbul'daki alışveriş günlerinin bir benzerini Bursa'da bugün başlatacaklarını kaydeden Sönmez, "31 Aralık'a kadar yapacağımız indirimlerle ticareti hareketlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.