kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ak Parti İstanbul İl binası önünde patlama

Giriş Saati : 01.12.2008 17:45
Güncelleme : 01.12.2008 21:16
Yeni Haber
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Sütlüce'deki yeni İstanbul İl binasında meydana gelen patlamada 5'i polis memuru 10 kişi yaralandığı belirtildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 14.50 sıralarında Sütlüce'de faaliyete geçen AK Parti İstanbul İl binasının girişinde patlama meydana geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Sütlüce'deki yeni İstanbul İl binasında meydana gelen patlamada yaralananlar hastanelerde tedavi altına alındı. 5 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

"BİRİSİNİN YÜZÜ BİRİSİNİN BACAĞI PARÇALANMIŞTI"

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişindeki patlamada yaralananlardan biri Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4'ü ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan polis memuru ile başka bir yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hastane önünde bekleyen vatandaşlar yaşanan kargaşayı anlatırken yaralıların durumu hakkında da bilgi verdi. Bir vatandaş, "Yaralıların durumları kötüydü. Birisinin yüzü birisinin bacağı parçalanmıştı." dedi.

"BOMBA PARÇA TESİRLİ"

İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombanın parça tesirli olduğunu söyledi. Vali Güler, olayda toplam 10 kişinin yaralandığını, yaralılardan 5'inin polis memuru olduğunu belirtti.

Hastanede yaralıları ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 5 yaralıdan 2'sinin ameliyatta olduğunu söyledi. Yaralılardan 3'ünün polis memuru, birinin vatandaş, diğerinin de parti çalışanı olduğunu kaydeden Vali Güler, "Memorial Hastanesi'nde de 3 yaralımız var. Bunlardan biri bayan polis memuru. Biri binanın idare amiri, diğeri ise özel güvenlik elemanı. Diğer 2 yaralı da Şişli Etfal Hastanesi'nde. Toplam 10 yaralımız var." şeklinde konuştu.

Patlamayla ilgili sorulara detaylı bilgi vermeyen Vali Güler, "Olay her yönüyle inceleniyor. İncelemeler bittiği zaman gerekli açıklamayı yapacağız." dedi. Vali Güler, patlayıcının cinsine ilişkin soruya da "Parça tesirli" şeklinde cevap verdi.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...



"SALDIRIYI ESEFLE LANETLE KARŞILIYORUM"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şişli'de bulunan AKP İstanbul İl Başkanları toplantısına yönelik bombalı saldırıyı esefle ve lanetle kınadığını söyledi.

Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Han Seung Soo ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında sorulan bir soru üzerine partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı değerlendirdi.

Erdoğan, "Partimizin İstanbul İl Teşkilatına yapılan bu bombalı saldırıyı esefle, lanetle karşılıyorum. Demokrasi içerisinde özgürlük arama yollarını veya demokrasi içerisinde mücadeleyi eli bombalı olarak, terörist olarak kazanmak mümkün değildir. Ve şu anda partimize yapılan bu saldırıyla orada 9 insanın yaralanmasına ve 2 tanesinin şu anda ağır olduğuna dair bana bilgi geldi. Bildiğiniz gibi 2'si Emniyet görevlisi kardeşimiz diğer 7 si zannediyorum ağırlıklı olarak parti personeli arkadaşlar. Nihai sonucu henüz alamadım çünkü toplantıdaydım. Bunu şu anda emniyet teşkilatı araştırıyor. Kimdir, nedir, bombanın cinsi vesaire bu konularda teferruatlı bilgi henüz bizlere verilmiş değil. Verilince bunları da açıklarız" dedi.