kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İDO ve İGDAŞ'ı özelleştirir bu krizi lehimize bitiririz"

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
30.11.2008
İBB Başkanı Kadir Topbaş, İDO ve İGDAŞ'ı özelleştireceklerini belirterek "Bu krizi lehimize bitirebiliriz diye düşünüyoruz" dedi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş uluslararası finans kurumlarının ve hükümetlerin yerel yönetimlere kaynak oluşturmaları gerektiğine dikkat çekerek önümüzdeki dönemde İDO ve İGDAŞ'ı özelleştireceklerini söyledi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın (UCLG) İstanbul'daki toplantılarında konuşan Topbaş, krizde de yatırımlara devam edeceklerini ve bu süreci aşmak için İDO ve İGDAŞ'ı özelleştireceklerini kaydetti.

FİYAT BEKLENENİN ALTINDA OLABİLİR
İGDAŞ ve İDO'ya büyük talep olduğunu söyleyen Topbaş, "Krizi fırsata çevirmeye çalışan yatırımcılar da var. Biz bu krizi lehimize de bitirebiliriz diye düşünüyoruz" diye konuştu. Topbaş özelleştirmelerin beklenen fiyatın biraz daha altında gerçekleşebileceğini söyleyerek bunun kriz sürecini aşma noktasını oluşturabileceğini kaydetti. Topbaş, İstanbul'un yapımı ve planlaması süren üç metro hattı için uluslararası kuruluşlardan 1 milyar 571 milyon euro dış kredi aldığını belirterek, "İstanbul'daki ekonomik sirkülasyonda biraz sendeleme olursa Türkiye'de ciddi sıkıntılar yaşanır" dedi.

BELEDİYELER İÇİN BANKA ONERİSİ
Dünyanın çeşitli kentlerinden İstanbul'a gelen 500 belediye başkanının krizin yerel etkilerini tartıştığı konferansta konuşan Topbaş, belediyelerin ihtiyaçlarında kullanılması için UCLG'nin Dünya Bankaıs benzeri bir banka kurmasını da önerdi ve İstanbul'a İSKİ ile ilgili yeni krediler açılacağına inandığını sözlerine ekledi.