kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmit'te patlama: 3 ölü

Giriş Saati : 01.12.2008 15:52
Güncelleme : 01.12.2008 21:16
Yeni Haber
Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli'nin merkeze bağlı Alikahya beldesinde yolda altyapı çalışması sırasında meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını bildirdi.

Belediye binası ve altyapı çalışmasının yapıldığı Turgut Reis Caddesi'nde incelemelerde bulunan Sözer, patlamanın çok yeni olduğunu, nedenine ilişkin araştırmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Patlamada ölen 3 kişiden birinin PTT çalışanı olduğunu, diğer ölü ve yaralıların vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

Sözer, ''İlk bulgular patlamanın doğal gazdan kaynaklandığı yönünde. Çevreden toplanan numuneler laboratuvara gidecek, parçalar incelenecek. Bomba uzmanları inceleme yapacak, incelemelerden sonra kesin sonuç hakkında bilgi verebiliriz. Ancak ilk izlenimimiz patlamanın doğal gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği yönünde'' dedi.

İZGAZ'IN AÇIKLAMASI

İzmit Gaz Dağıtım AŞ (İZGAZ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Saraç, bilirkişi ekibinin olay yerinde incelemelerini sürdürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

''İlk incelemelerimize göre doğal gaz patlamasına yönelik bir bulgu göremedik. Altyapı çalışması sırasında iş makinesi doğal gaz hattına hasar verdi. Daha sonra hasarı gidermek üzere ekiplerimiz olay yerine geldi. Hasarı giderdikten sonra belediye binasının içinden dışarıya doğru bir patlama oldu. Patlamadan sonra çevrede ölçüm yaptık, gaz sızıntısına ilişkin bir bulguya rastlayamadık. İçerde seranit vana var, gaz kokusuna karşı akışı keserdi. İçerde gaz birikintisi yok, yangın meydana gelmedi. Gaz girişi olsaydı yanma meydana gelirdi.''

Hastanelere kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdürüldüğü bildirildi.
Patlamanın etkisiyle iki katlı binanın PTT Şubesi, Tarım İlçe Müdürlüğü, tapu ve zabıta müdürlüklerinin bulunduğu alt katının duvarları yıkıldı, evrak etrafa saçıldı.

Belediye Başkanı Sabri Gökbudak'ın makamının da bulunduğu üst katta camlar kırıldı, duvarlarda kısmen hasar meydana geldi. Patlama nedeniyle çevredeki araçlar hasar gördü.

AA