kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KIZINI SAYIKLIYOR Genç anne sürekli, Ayşegül adını vermeye karar verdikleri kızını sayıklıyor.

Anneye acı gerçeği psikologlar söyledi

ERDOĞAN EKER - GÜLAY ÖZTEKİN SABAH-ANKARA
01.12.2008
Doğum sırasında bebeğinin başı kesilerek alındığı ileri sürülen anne Selma Usul'a, kötü haber dün iki psikolog eşliğinde söylendi..
Aydın'da, doğum yapan anneyi kurtarmak için bebeğin başının kesildiği iddiasının yankıları sürüyor. Bebeğinin yaşadığını sanan anne Selma Usul'e (19) acı gerçek dün öğle saatlerinde iki kadın psikolog eşliğinde söylendi. Gözyaşlarına boğulan genç annenin sinir krizleri geçirdiği öğrenildi. Baba Hasan Usul de, "Bebeğimizi kaybetmemize neden olan doktor ve doğuma giren personelin bunun bedelini ödemesini istiyorum. Bebeğin başını ölmeden ayırdıklarını düşünüyoruz" dedi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Dr. Haluk Uçkan ve doğuma giren personel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hasan Usul, eşinin önce normal, daha sonra ise bebeğin iri olması nedeniyle, sezaryenle doğuma alındığını öne sürdü. Yaklaşık 5 kilo olduğu öğrenilen bebeğe otopsi yapılarak, ölüm şekli ortaya çıkacak.

BAKAN: ÇOK ÜZGÜNÜM
Bu arada Sağlık Bakanlığı da, babanın suç duyurusu yaptığı olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın derin üzüntü duyduğu belirtilirek, "Sayın Bakanımızın söz konusu müdahale ile ilgili soruşturma başlatılması talimatları doğrultusunda Teftiş Kurulu Başkanlığı'mızdan bir müfettiş görevlendirmiştir. Müfettiş olay yerinde incelemelere başlamıştır" denildi.