kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Son nefesinize kadar öldürün'

01.12.2008
Pakistan asıllı 21 yaşındaki Kasab esas hedeflerinin 5 bin kişiyi öldürmek olduğunu, Tac Mahal Oteli'ni havaya uçurmak istediklerini söyledi. Kendilerini Mumbai'ye getiren balıkçıyı da vahşice öldürdüklerini anlattı ..
Hindistan'ın Mumbai şehri geçtiğimiz hafta tarihinin en kanlı günlerini yaşadı. 11 militan çarşamba akşamı şehirde 12 farklı noktaya el bombaları ve otomatik silahlarla saldırdı. 3 gün süren rehin eylemi sonunda resmi rakamlara göre 195 kişi yaşamını yitirdi. Ancak Hint polisi ölü sayısının 300'ü geçebileceğini belirtti. Dün polis sağ olarak ele geçirilen tek militan olan Pakistanlı Azam Amir Kasab'ın ifadesini yayınladı. 21 yaşındaki Kasab esas hedeflerinin 5 bin kişiyi öldürmek olduğunu söyledi ve ekledi: "Bize son nefesimizi verene kadar öldürmemiz emri verildi..."

6 AY ÖNCE PLANLANDI
Diğer militanlarla birlikte Pakistan'ın Keşmir bölgesinde 5 ay boyunca deniz piyadesi eğitimi aldıklarını söyleyen Kasab (21) saldırı planının 6 ay önce yapıldığını ve saldıracakları noktalara bir ay önce keşif gezisi düzenlediklerini söyledi. Tac Mahal Oteli rehinelerle birlikte havaya uçurmayı planlayan grup, yanlarındaki plastik patlayıcılar binanın sağlam temellerine zarar veremeyince planı değiştirme kararı aldı.

CEP BİLGİSAYARI ILE İLETİŞİM
Militanlar arasında Tac Mahal Oteli'nde mutfak görevlisi bir arkadaşlarının da olduğunu kaydeden Kasab, saldırı için yolculuklarına 21 Kasım'da başladıklarını söyledi. Diğer militanlarla Black- Berry'lerini (cep bilgisayarı) kullanarak iletişim kurduklarını söyleyen Kasab, botla kendilerini taşıyan balıkçının kafasını keserek öldürdüklerini, böylece arkalarında kimseyi bırakmadan şehre kadar rahatça gelebildiklerini ve planlarında önemli bir siyasiyi kaçırmanın da olduğunu söyledi.