kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin

BDDK: Bankalar sözleşme dışında kart aidatı alamaz

HAZAL ATEŞ ANKARA
30.11.2008
BDDK bankaların sözleşme dışında kart aidatı alamayacağını açıklarken, Merkez Bankası ise müşterilerin hizmetin maliyetini üstlenmek zorunda olduğunu bildirdi..
Bankaların hesap işletim, yıllık kart, kart yenileme ve üyelik bedeli adı altında aldığı komisyon ücretlerine ilişkin tartışmalar Meclis gündemine de taşındı. MHP'li Yılmaz Tankut, önümüzdeki günlerde işletmelerin personel maaşlarını bankalara yatıracağını belirterek, "hesap işletim ücreti" nedeniyle çok sayıda vatandaşın zarar göreceğini bildirdi.

YANIT BDDK'DAN
Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "Haksız kazanç sağlayan bankalara karşı nasıl bir yaptırım ve yasal düzenleme yapmayı düşünüyorsunuz" diye soran Tankut'a yanıt, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası başkanlarından geldi.

'KESİNTİ YAPILAMAZ'
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, hesap işletim ücretinin, vadesiz hesaplar üzerinden bankaların hizmetlerini finanse etmek amacıyla aldığı bir bedel olduğunu anımsattı. Bilgin, bankaların müşteriden tahsil edeceği masrafların nitelik ve sınırlarını Merkez Bankası'nın belirlediğini anımsattı. BDDK'nın komisyon tutarlarıyla ilgili düzenleme yapma yetkisi bulunmadığını belirten Bilgin, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası'na göre, kart hamillerinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan, faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı hükme bağlanmıştır" dedi.