kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adem Korkut

Yengeç'te bir hâkim daha

Ali EYCE / SABAH
28.11.2008
Yengeç-2'de bir hâkim daha gözaltına alındı. Daha önce tutuklanan hâkim Korkut'un da şimdi zanlı olan 2 avukatı başka çete operasyonunda tahliye ettiği anlaşıldı..
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen Yengeç operasyonunda 5 ay önce emekliye ayrılan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimlerinden Erdem Yandımata 'Rüşvet almak ve rüşvete aracılık etmekten' yakalandı. Yengeç-2'de önceki gün yakalananlar arasında, hâkim Yandımata'nın kardeşi Halil Ercan Yandımata da bulunuyordu. Yengeç'in ilk ayağında 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut'un da aralarında bulunduğu 4'ü avukat 8 kişi, önceki günkü ikinci ayağında da 14'ü avukat 22 kişi gözaltına alınmıştı. Son yapılan Yengeç operasyonunda sorgu devam ederken ortaya ilginç bir ilişki yumağı çıktı. Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin avukatlığını da yapan zanlılar Ergün Bademci ile Mürsel Ünlü'nün, geçtiğimiz aylarda yine savcı Murat Gök'ün yürüttüğü Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki çeteye yönelik Anafor operasyonunda gözaltına alındıkları, tutuklanma talebiyle o gün nöbetçi olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildikleri, ancak şimdi tutuklu olan Adem Korkut başkanlığındaki heyet tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi. Aynı heyetin, savcı Gök'ün, itirazını da reddettiği anlaşıldı. 4 ay sonra da çete davalarına bakan İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Korkut'un da yakalandığı Yengeç operasyonu başlamıştı.

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA
Bu arada, 5 baro adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, mesleklerine ve meslektaşlarına yapılan saldırılara karşı dimdik ayakta olduklarını söyledi. Açıklamaya 50'ye yakın avukat da alkışla destek verdi.
Haberin fotoğrafları