kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yeterli bakım yapılmamış"

Giriş Saati : 24.11.2008 14:59
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Besleme, şiddetli lodosun etkisiyle batan Karaköy Vapur İskelesi için 150 milyon YTL tutarında bakım ve onarım yapıldığı iddiasını inandırıcı bulmadıklarını belirterek, ''Dubalarda midye kabukları görünüyor. Eğer bakım yapılsaydı o mikroorganizmaların bulunmaması gerekirdi'' dedi.

Besleme, Oda genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, özelleştirme öncesinde Karaköy Vapur İskelesinde, metallerin kimyasal ve fizikokimyasal yapılarının bozulması anlamına gelen ''korozyona'' karşı katodik koruma sistemlerinin bulunduğunu vurguladı.

Meydana gelen olayın ardından ''Özelleştirme sonrasında iskeleyi alan kuruluş, gerekli özeni göstermiş midir? Teknik inceleme ve ölçümleri yapmış mıdır? Eğer yaptıysa gerekli önlemleri almış mıdır?'' sorularına yanıt verilmesi gerektiğini kaydeden Besleme, yetkililerin bakım-onarım için 150 milyon YTL harcadıkları iddiasını inandırıcı bulmadıklarını belirtti.

Besleme, dubalarda görülen midye kabuklarına dikkati çekerek, yeterli bakımın olması halinde mikroorganizmaların duba üzerinde barınamayacağını söyledi ve şöyle devam etti:

''İlgili kuruluşun son yaptığı bakım ve onarım projelerini, bakım-onarım sırasında yaptığı işlemleri, özellikle (bakım-onarıma esas olacak) katodik koruma ölçümlerini, potansiyel değerlerini ve bu işi hangi teknik eleman veya mühendise yaptırdığını, açıklaması gerekmektedir. Ölçümleri yapan uzmanın, bakım ve onarım faaliyetlerinden sorumlu elemanın bir teknik personel, yani mühendis olup olmadığı bir meslek örgütü olarak bizim için ayrı bir önem taşımaktadır.''

(AA)