kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 24.11.2008 08:58
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Batı Akdeniz Kıyıları (Antalya ve çevre ilçeleri, Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir) ile Karaman, Niğde, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), yurdun kuzeybatı kesimlerinde sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu, öğleden sonra ve akşam doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, güney, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu, gece saatlerinde Bursa, Bilecik ve Balıkesir çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bura ve Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

SICAKLIK BÜTÜN YURTTA HAFTA SONUNA DOĞRU GİDEREK DÜŞECEK

Yurdun genelinde, yağışlı hava etkili olurken, başta Orta Anadolu olmak üzere, yağışlar yarın yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak. Hava sıcaklıkları da, önümüzdeki birkaç gün artış gösterirken, Cuma gününden itibaren yurt genelinde tekrar sıcaklıklar azalacak.

Başkent Ankara'da, önümüzdeki birkaç gün, hava sıcaklıkları 2 ile 3 derece artış gösterse de, Cuma gününden itibaren sıcaklıklar 9 dereceye kadar düşecek.

BAŞKENTE HENÜZ KAR YOK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Kar yağışı kendini ilk olarak Bolu ve Çevresinde gösterdi. Yetkililer, Bolu merkezde kar kalınlığının 2 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, Ankara'da ise, yağışın önümüzdeki hafta da yağmur şeklinde devam edeceğini bildirdiler. (ANKA)

AŞIRI YAĞIŞ, MERSİN-ANTALYA KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI


Mersin'in Bozyazı ilçesinde 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış sonucu Antalya-Mersin karayolu trafiğe kapandı.

Bozyazı ilçe merkezinden geçen Yuva Deresi aşırı yağışlar sonucu taşarak karayolunu trafiğe kapattı. Belediyenin iş makinesiyle yol tek şeritli trafiğe açıldı.

Çalışmaları koordine eden Belediye Başkanı Mehmet Ballı, selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, selin belediye çalışmalarını 2-3 ay aksatacağını vurguladı.

Öte yandan, Tekeli beldesi Gözce köprüsü aşırı yağışlar sonucu yıkılma tehlikesi geçirdi.

Taşan derenin köprü üzerindeki asfalta zarar vermesi üzerine vatandaşlar büyük tehlike atlattı. (CHA)

KIRKLARELİ VE KÜTAHYA'YA KAR YAĞDI

Kırklareli ve Kütahya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Kırklareli merkezde gece geç saatlerde başlayan ve 1 saat kadar süren kar yağışı etkili olmadı. Demirköy ilçesi ve 15 köyünde ise kar kalındığı 3 santimetre kadar oldu. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kırklareli'nde iki gün içerisinde kar ve yağmur beklenmiyor.

Kütahya'da kent merkezinde birkaç gündür etkili olan yağmurun, yüksek kesimlerde yerini kara bırakmasıyla özellikle bu bölgelerdeki köylerde yaşayan vatandaşlar güçlüklerle karşılaşıyor. Radar mevkisine çıkan araçların sürücüleri, lastiklere zincir takmak zorunda kaldı. Trafik yetkilileri, burayı kullanacak sürücülere, yanlarında zincir bulunmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.(AA)

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...