kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Paksoy, batan iskelenin yerine yapılacak yeni iskelenin de dubalı olacağını ifade etti.

'İhmal söz konusu değil'

Müslim SARIYAR SABAH
23.11.2008
Genel Müdür Paksoy, Karaköy İskelesi'nde 25 yıldır bakım yapılmadığı iddialarını yalanlayarak "2005'te İDO'ya geçen iskelede kalıcı bakım onarım yapılmıştır" dedi..
Karaköy İskelesi'nin İstanbul'u etkisi altına alan fırtınada alabora olup batmasının ardından basında çıkan ihmal iddialarını değerlendiren İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy dün bir basın açıklaması yaptı. İskelenin 25 yıldır bakımının yapılmadığı iddialarını yalanlayan Paksoy, "2005 yılında iskele İDO'ya devir olmuştur. Diğer iskelelerde olduğu gibi bu iskelede de gerekli incelemeleri yapıp hem altında hem de üst bölgelerinde kalıcı bakım onarım yapılmıştır. Yaklaşık 500 milyon YTL harcandı. Herhangi bir ihmal kesinlikle söz konusu değildir. Kaza teknik kurulumuz gerekli incelemeyi yapacak" dedi. Yeni iskelenin de dubalı sistem olacağını belirten Paksoy İDO'nun tek dubalı iskelesinin Karaköy İskelesi olduğunu söyledi. Yolcu potansiyeli olan iskelenin bir nevi gemi olduğunu vurgulayan Paksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

1 MİLYON DEĞİL...
"Yüzen cisim olduğu için ön ve arka tarafının karaya bağlantıları var. Arka kısma yolcu salonlarını alarak ön tarafa eskisinden daha küçük dubalar getirerek bu hizmete devam etmek istiyoruz. 1 aylık zaman içinde Karaköy İskelesi'ni vatandaşların kullanımına açacağız. Bunun yanında hemen motorlar sefere başladı. Eminönü'ne ve Kabataş'a da ek seferler düzenledik." Bazı basın organlarında çıkan 1 milyon YTL denize gömüldü iddialarına ise Paksoy, "Bu tür spekülasyon haberler bizi rahatsız ediyor. Kasalarda yaklaşık 25 bin YTL olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.