kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakımların araştırılmasına yönelik önerge kabul edildi

Giriş Saati : 24.11.2008 17:35
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakımların araştırılmasına yönelik önerge kabul edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın, batan Karaköy İskelesi'nde gerçekleştirilen bakımlar ve son yapılan su kontrollerinin araştırılmasına yönelik önergesi kabul edildi.

Toplantıda söz alan Hüseyin Sağ, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un, batan Karaköy İskelesi'nin periyodik bakımlarının yapıldığına yönelik açıklamalar yaptığını belirterek, buna karşın birçok bilim adamı ve oda başkanlarının iskeledeki dubaların su aldığını ve buna yönelik tedbir alınması gerektiğini ifade ettiğini dile getirdi.

Kazanın iskeleye yolcu indirme sırasında gerçekleşmesi halinde meydana gelecek faciayı düşünmek istemediklerini anlatan Sağ, ''İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy derhal istifa etmelidir. Eski İSKİ Genel Müdürünü görevden alan Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, İDO Genel Müdürü'ne de aynı yöntemi uygulamasını istiyoruz. İskelenin bakımından sorumlu firma bugüne kadar hangi iskelenin bakımını üstlenmiştir? İskelenin su altı bakımları en son ne zaman yapılmıştır? İskeleyle ilgili en son yapılan su altı kontrolünde tespit edilen eksiklikler nelerdir? Bunun için Meclis'e önergemizi sunuyoruz'' diye konuştu.

Hüseyin Sağ'ın verdiği önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu ise iskelenin 1 ay içinde yenisinin yapılacağını kaydetti.

(AA)