kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ergenekon, Gülen davasının rövanşı"

ANKA
Giriş Saati : 24.11.2008 19:23
Güncelleme : 24.11.2008 20:41
Yeni Haber
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Ergün Poyraz, Ergenekon davasının Fethullah Gülen aleyhine Ankara 2 No'lu DGM'de açılan davanın rövanşı olduğunu ileri sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasında sözlü savunma sırası 14 numaralı sanık olan Ergün Poyraz'a geldi. "Musa'nın Çocukları", "Musa'nın Gül'ü" ve "Patlak Ampül" adlı kitaplarıyla tanınan Poyraz, silahlı örgüt üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik, ruhsatsız silah bulundurmak, kişisel verileri kaydetmek, devletin güvenliği, iç ve dış siyaset bakımından gizli kalması gereken bilgileri elde etmek, TSK'ya ait gizli bilgi ve belgeleri kitaplarında kullanmak suretiyle amacı dışında kullanmak ve TSK'ya ait belgeleri elde etmek suçlarından yargılanıyor.

"1 NUMARA ATATÜRK MÜ?"İDDİASI

Poyraz, Ergenekon davasının Fethullah Gülen aleyhine Ankara 2 No'lu DGM'de açılan davanın rövanşı olduğunu belirterek, "O iddianamede yer alan Emniyet içindeki Fethullahçı yapılanma, burada TSK içinde yapılandığı iftirası atılan sözde Ergenekondur" dedi. 1400 yıllık şeriat nizamının daha eski olan 6 bin yıllık Agarta ile yer değiştirdiğini iddia eden Poyraz, "Bu dosyanın görüntüsünde 1 numara yok. Ancak, okur yazar olan herkes adeta Musatafa Kemal Atatürk'ün kastedildiğini biliyor" diye konuştu.

"EN ÇOK KAZANAN 3. YAZARIM"

Poyraz, iddianamede Sevgi Erenerol tarafından verilen talimatla kitap yazdığının belirtildiğine dikkat çekerek, "16 kitabım var. Orhan Pamuk ve Turgut Özakman'dan sonra en çok kazanan yazarlar arasında 3. sıradayım. Fethullah Gülen, sıralamaya bile girmemiştir" dedi.

Ergenekon iddianamesinden "iftiraname" olarak söz eden Poyraz, JİTEM'den para aldığı şeklindeki iddiaların da asılsız olduğunu belirttikten sonra Mahkeme heyetine, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen ve kendisine ödeme yapılmadığına dair yazının yer aldığı belgeyi sundu. Poyraz, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'ün sahte belge düzenleyerek kendisinin JİTEM'den maaş alıyor gibi gösterildiğini ve hazırlanan sahte belgelerde imzası bulunmadığını kaydetti.

"POLİS VE JANDARMA KORUMASINDAYDIM"

Tutuklanmadan önce jandarma ve polis tarafından korunduğunu açıklayan Poyraz, terör örgütlerinin hedefi olduğu için Ankara Valiliği tarafından hakkında koruma kararı alındığını söyledi. Eskiden polislerin, ocağını söndürmek istedikleri kişinin cebine uyuşturucu koyduklarını ve daha sonra da muhbirlerine bu durumu ihbar ettirdiklerinin belirten Poyraz, "Şimdi, teknoloji gelişti. Ocağını söndürmek istediklerinin evine CD koyuyorlar. Bana ait olduğu iddia edilen pek çok CD'den haberim yok" diye konuştu.

Poyraz, sözlü savunmasına yarın devam edecek.