kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Tayyip Erdoğan

'Partim ikinci olursa başkanlığı bırakırım'

Ergun AKSOY - Osman AYDOĞAN Hazal ATEŞ / ANKARA
23.11.2008
Başbakan Erdoğan Hindistan ziyareti sırasında "Oy kaygım yok. Seçimlerde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım" dedi. Bu açıklamayla gözler, diğer liderlere çevrildi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Hindistan'dan meydan okudu. Yerel seçimler için masaya siyasi kariyerini koyan Başbakan Erdoğan, "Oy kaygım yok. Beni halk getirdi. Hiçbir şeyi iktidar kaygısıyla yapmıyorum ve açık söyleyeyim, seçimlerde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım" dedi. 22 Temmuz genel seçimleri öncesinde de benzer açıklamalar ve 1989 yılında da Özal'ın "muhalif olmam" sözlerini anımsatan Başbakan'ın cesur çıkışı muhalefetin sert tepkisiyle karşılaştı. MHP, "Bu adam kendini padişah mı sanıyor" derken, CHP tepkisini, "Başbakan şov yapıyor. Şimdi şov zamanı değil" diye dile getirdi.

'HALKA GÜVENİYORUM'
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de beraberindeki Türk işadamlarıyla sohbet eden Başbakan Erdoğan, 2009 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerin sonucuna ilişkin halka güvenini dile getirdi ve "hodri meydan" dedi. İşadamlarının sorunlarını dinleyen Başbakan Erdoğan sözü yerel seçimlere getirdi ve şunları söyledi: "Attığımız adımlar konusunda herkesle görüşeceğiz. TÜSİAD ile de görüşeceğiz. Aslında bunlara TÜ- SİAD'ın da destek vermesi gerekir. Ama onların içinde bankacılar var. Destekleyemezler. Ama, ne olursa olsun buradan geri adım atmayacağız. Benden önceki iktidarları iktidardan düşürmekle tehdit ettiler. Ama, ben onlardan değilim. Beni halk getirdi. Oy kaygım yok. İktidar olmak hükümet olmak umurumda değil. Millet isterse iktidardan indirir. Onun da başımın üstünde yeri var. Hiçbir şeyi iktidar kaygısıyla yapmıyorum, açık söylüyorum ikinci parti olursak genel başkanlığı bırakırım."