kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karaköy hizmete açıldı

Giriş Saati : 24.11.2008 09:25
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
İstanbul'da lodosun da etkisiyle batan Karaköy İskelesi'nin yerine geçici bir iskele yapıldı. Haydarpaşa ve Kadıköy yolcuları, geçici iskeleden vapura bindi. Yaklaşık 200 işçinin görev yaptığı çalışmalar sona erdi. Yolcuların geçişi için tepesi sacdan bir kulübe konulurken, yolcu geçişi için ayrıca prefabrik gişeler yerleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından öğlen saatlerinde Haydarpaşa ve Kadıköy seferleri için yolcu alımına başlandı.

12:30 sıralarında Şehit Temel Şimşir isimli gemi geçici iskeleye yanaştı. Haydarpaşa'ya gidecek olan yolcular geçici iskeleden vapura bindi. Yolcuları uğurlayan İDO Başkanı Ahmet Paksoy, vatandaşları mağdur etmeme adına çok kısa bir sürede geçici iskeleyi yetiştirdiklerini ve bu iskelede Haydarpaşa İskelesi'ni örnek aldıklarını söyledi. Paksoy, "Amacımız İstanbul halkını mağdur etmemekti. Bunun nedenle de çok kısa bir süre içerisinde yoğun bir şekilde çalışarak geçici iskeleyi İstanbulluların hizmetine sunduk.

Haydarpaşa İskelesi'nde kullanılan metodun aynısını burada da kullandık. Gece gündüz demeden çalışmayı yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Asıl kalıcı iskele projesi de yakın bir zamanda hayata geçecektir" şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise kısa sürede iskelenin hizmete açılmasını sevindirici olduğunu belirtti. Öte yandan, yeni iskelenin inşası için çalışmalara başlandığı görüldü.

KARAKÖY'E "GEÇİCİ İSKELE"

Şiddetli lodos nedeniyle 3 gün önce alabora olan Karaköy vapur iskelesinin yerine, kara bağlantılı ''geçici iskele'' yapılıyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) yetkililerinden alınan bilgiye göre, şiddetli lodos nedeniyle balans tankları hasar görerek önce yan yatan, ardından da batan Karaköy vapur iskelesinin gece saatlerinde römorkörlerle çekilmesinin ardından aynı bölgeye ''geçici iskele'' yapımına başlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...



Gemilerin yanaşabileceği bir duba konularak yapılacak iskelenin, yıllardır kullanılan Haydarpaşa vapur iskelesindeki sistemin aynısı olduğu ifade edildi.

Asıl iskelenin yapımına kadar yolcuları mağdur etmemek amacıyla yapıldığı belirtilen 10 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğundaki kara bağlantılı ''geçici iskele''nin, bugün saat 12.00'ye kadar yetiştirilmesinin planlandığı ve ilk seferin Kadıköy'e yapılacağı kaydedildi.

(AA)