kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devler üretime ara veriyor

Giriş Saati : 24.11.2008 12:00
Güncelleme : 24.11.2008 22:14
Yeni Haber
Otomotiv devleri sırayla üretime ara verdiklerini duyurdu. Hyundai Assan, Accent modelinin üretimine 3 hafta süreyle ara verdiğini, Good Year da üretimi 5 gün durduracağını açıkladı. ..
Kocaeli'nin Alikahya beldesinde kurulu bulunan Hyundai Assan Otomotiv Sanayi Ticaret AŞ'de ''Accent'' modelinin üretimine 3 hafta süreyle ara verildi.

Hyundai Assan'dan yapılan açıklamada, yurt dışı piyasalarda özellikle otomotiv sektöründe yaşanan talep daralmasının ihracata yönelik çalışan Hyundai Assan'ı da olumsuz etkilediği belirtildi.

Fabrikada ''Accent'' ve ''Matrix'' modelinin üretildiği iki bantta yaklaşık 1700 işçinin çalıştığı, sektörde yaşanan daralma sonucu ''Accent'' modelinin üretimine bugünden itibaren 3 hafta süreyle ara verildiği ve bu bantta çalışan yaklaşık 600 işçinin, ücretlerinin yüzde 76'sı ödenerek izne çıkarıldığı ifade edildi.

Fabrikada ''Accent'' modelinden saatte 12 adet üretilerek, büyük bölümü ihraç ediliyordu.

Türk otomotiv sektörünün yükselen değeri olarak gösterilen Hyundai Assan, 2007'de gerçekleştirdiği yaklaşık 766 milyon dolarlık ihracat karşılığında Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından ''Altın Madalya'' ile ödüllendirilmişti.

Hyundai Assan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce hazırlanan '2007'nin ilk 1000 ihracatçısı' çalışmasında 16. sırada yer almıştı.

GOODYEAR DA ÜRETİME ARA VERECEK

Goodyear Lastikleri T.A.Ş de, Kurban Bayramı ve yeni yılın ardından üretime 5'er gün ara vereceğini duyurdu.

Goodyear'dan borsaya gönderilen yazıda, global ekonomik koşulların sonucu olarak ortaya çıkan talep daralmasının devam ettiği belirtildi.
Yazıda, yönetim kurulunun azalan talepler doğrultusunda artan stokları dengelemek üzere, normal şartlarda Kurban Bayramı tatili sebebiyle 7 Aralık 2008 tarihinde durdurularak 12 Aralık 2008 Cuma günü yeniden başlanacak olan üretimin, her iki fabrikada başlangıç tarihinin geciktirilerek 5 gün tamamen durdurulmasına ve üretimin 17 Aralık 2008 Çarşamba günü itibariyle her iki fabrikada yeniden başlamasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, normal şartlarda yeni yıl tatili nedeniyle 31 Aralık 2008 tarihinde durdurularak 2 Ocak 2009 Cuma günü yeniden başlanacak üretimin, her iki fabrikada başlangıç tarihinin geciktirilerek, 5 gün tamamen durdurulmasına ve üretimin 7 Ocak 2009 Çarşamba günü itibariyle her iki fabrikada yeniden başlamasına karar verildiği belirtildi.