kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Jasmine büyükannesi Hacer (solda) ve annesi Ebru Arapoğlu ile.

Operasyonun adı: Jasmine'i getirmek

Bülent AYDEMİR ANKARA
23.11.2008
İzmirli vatandaş, Başbakan'a mektup yazıp "Torunumu İngiltere'de alıkoydular" dedi. ve Jasmine, diplomatik girişimlerle getirildi..
İzmir'de yaşayan Hacer Arapoğlu Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, kızının bir İngiliz ile boşanma arifesinde olduğunu, torunu Jasmine'in ise İngiliz Sosyal Hizmet Kurumu tarafından alıkonulduğunu belirtti. Başbakanlık da nefes kesen bir operasyonla torunu Türkiye'ye getirdi.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Ebru Arapoğlu, yabancı dil öğrenmek için 2003'te İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Arapoğlu eğitimi sırasında tanıştığı İngiliz Simon Rowe ile evlendi ve 2004 yılında kızı Jasmine'i dünyaya getirdi. Ancak eşinden şiddet gören Arapoğlu, 2005 sonunda evliliğini bitirmeye karar verip kızıyla birlikte İzmir'deki annesi Hacer Arapoğlu'nun yanına geldi. Ebru Arapoğlu, haziran ayında da dava açmak için annesi ve kızını da yanına alıp Londra'ya gitti. Ancak eşine ulaşılamayınca dava bir türlü görülemedi. Ebru Arapoğlu da, İzmir'e dönmek için kızıyla birlikte Londra Heathrow Havalimanı'na geldi. Bu esnada eşi Simon Rowe'un şikâyeti üzerine devreye giren İngiliz Social Service, yurtdışına çıkamayacağı gerekçesiyle kızını alıkoydu. Kızını İngiltere'de bırakmak istemeyen Arapoğlu, annesi ve 4 yaşındaki Jasmine ile 3 gün havaalanında kaldı ardından da bir otele yerleşti. Fakat bu sırada otel görevlilerinin ihbarı üzerine gelen Sosyal Hizmet görevlileri, aileyi bir rehabilitasyon merkezine yerleştirdi. Psikolojisi bozulan Ebru Arapoğlu da Gordon Akıl Hastanesi'ne yatırıldı.

10 GÜNDE GETİRİLDİ
Anneanne Arapoğlu, Türkiye'ye döner dönmez son çare olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi. Başbakanlık tarafından hemen gerekli girişimler başlatıldı. Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bilgilendirildi. Yabancılar Daire Başkanlığı da Interpol'ü devreye soktu. Ve yoğun girişimler sonucunda 10 günde Jasmine'in anneannesi Hacer Arapoğlu, torununu alması için İngiltere'ye çağrıldı.