kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi

Giriş Saati : 24.11.2008 11:52
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi ve Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi ekiplerinin halk oyunu gösterileriyle başlayan törende, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, törene misafir olarak katılan Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı adına anıta çelenk konuldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt şeref defterini imzaladı. Özer, deftere şunları yazdı:

''Ulu Önderimiz Atatürk, Millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul buyurduğunuz 24 Kasım 1928'i Öğretmenler Günü olarak kutlamanın 80'inci yılında huzurunuzdayız. 'Öğretmenler, ordularımızın kazandığı zafer, sizin ordularınızın zaferi için yalnız ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız, yaşatacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız' diyerek önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bu bilinç içerisinde tüm öğretmenler olarak ülkemizi, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu düşüncelerle, bu mutlu günümüzde tüm öğretmenlerimiz adına şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun Aziz Atatürk.''

Törende, konuk Ordu Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Sururi İlköğretim Okulunun halk oyunları gösterisiyle sona eren törende, Ordu Valiliği öğretmenlere birer paket fındık hediye etti.

(AA)