kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeniler yemin etti, emeklilere plaket verildi

Giriş Saati : 24.11.2008 12:02
Güncelleme : 24.11.2008 22:25
Yeni Haber
Burdur'da Öğretmenler Günü dolayısıyla yeni öğretmenler yemin ederken, emekli olanlar plaketle ödüllendirildi. Geleceğin mimarlarını yetiştiren öğretmenlerin emekli olmak gibi bir lükslerinin olmadığını dile getiren Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Öğretmen, hayatı boyunca öğrenen ve öğrettiklerini çevresindekilere aktarandır." dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Burdur'da da kutlama programı düzenlendi. Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda düzenlenen Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Burdur'un son yıllarda aldığı başarılarla eğitimde model bir kent haline geldiğini söyledi. Özellikle öğretmenlerin bilgilerini gençlere çok iyi aktararak başarıda önemli katkı sağladığını söyleyen Yiğit, ÖSS ve OKS'de elde edilen başarılarda da en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu söyledi. Yiğit, "3 bin 124 öğretmeni, 268 eğitim kurumu, 42 bin 193 öğrencisiyle Burdur bir eğitim kenti haline gelmiştir. Bu başarıya katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Daha sonra göreve başlayan yeni öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Ayrıca öğretmenlikten emekli olanlara plaket verildi. Öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergilendiği programın sonunda öğretmenlere Türk Eğitim-Sen Şubesi tarafından helva dağıtıldı. Eğitim Bir- Sen de göreve yeni başlayan öğretmenlere çiçek ve kitap dağıttı.

Programa, Vali İbrahim Özçimen eşi Nezahat Özçimen, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesi, öğretmenler ve yakınları katıldı.

(CHA)