kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Vildan Atasever: Canım muzırlık yapmak istedi

20.11.2008
Altın Portakal'lı Vildan Atasever 'Osmanlı Cumhuriyeti'nde Padişah 7. Osman'ın sevgilisi Asude adlı üniversite öğrencisini canlandırdı: Bu filmde sevinçten kalbim çarpa çarpa oynadım..
* Senaryoyu hangi duyguyla okudunuz?
Ortada çok güzel bir fikir vardı ve alt metni de çok kuvvetli bir senaryo bu. Belki birçok kişinin düşündüğü bir şeyi Gani Müjde zekasıyla kaleme almış. Ben profesyonelliğin yanısıra kendimce muzırlık yapmak istedim, sevinçten kalbim çarpa çarpa oynamak istedim bu filmde.

TEDİRGİNLİK VARDI
* Senaryoda kuş sahnesi yokmuş mesela... Ata Demirer kuşları çok sevdiği için böyle bir sahne ekletmiş. Sizin de böyle bir talebiniz oldu mu?
Gani Müjde 10 sene üzerinde çalışmış bu senaryonun, o yüzden böyle bir talebim olamazdı benim. Kendimi Gani Müjde'ye teslim ettim, onun istekleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yaptım. Gani Müjde karakter için gerekli olan her şeyi koymuştu içine. (Burada Gani Müjde söze giriyor: Birtakım tedirginlikleri vardı. Mesela senaryodaki öpüşme sahnesi... Dedim ki, benim amacım o sahne değil. O sahne çok estetik görünecek ve gerçekten de öyle oldu. Hassasiyetlerini göz önünde bulundurduk.)

* Ata Demirer ile anlaştınız mı sette?
Ata her şeyden önce insan. Dolayısıyla çok eğlendik, çok çalıştık, sohbet ettik, dertleştik. Enerjilerimiz de çok iyi tuttu. Anlaşmasan da olurdu çünkü orada amacımız belli, iyi bir film ortaya çıkarabilmek... Anlaşırsan iyi olur ama anlaşamazsan da problem değil, profesyonelce işini yaparsın. Sadece Ata ile değil, biz ekip olarak iyi niyetliydik. Keyfini çıkardık. mesela Aslı Hanım vardı rejide, beni arayıp, "Vildan Hanım yarın Topkapı Sarayı'ndayız" diyordu. Ne güzeldi bir gün Topkapı, bir gün Dolmabahçe Sarayı'ndayındaydık...

* Tarih ile ilgili misiniz?
Her öğrenci kadar. (gülüyor) Tarihi salt okul yıllarında okuyarak değil de daha araştırarak takip etmeyi seviyorum. 2008 Türkiye'sinde ne olup bittiğini biliyorum.
Haberin fotoğrafları