kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İnsani yıkımın eşiğindeki şehir"

Giriş Saati : 21.11.2008 17:33
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistinlilere yardım kuruluşu, İsrail'in sınır geçişlerini kapatarak yardımların ulaşmasını engellemeye devam etmesi halinde, Gazze'nin bir insani yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Başkanı Karen Ebuzeyd, Gazze'nin mal girişlerine kapatılmasının insani bedelinin, 8 yıl önceki Filistin intifadasının ilk günlerinden beri en ağır duruma geldiğini söyledi.

Sınır geçişlerinin daha önce olmadığı kadar uzun bir süredir kapalı olduğuna dikkati çeken Ebuzeyd, yardım depolarının boşaldığını, bu durumun sürmesi halinde bir yıkım, felaket olacağını ifade etti.

UNRWA'nın mülteci olarak nitelendirilen 820 bin kişiye karneyle yiyecek dağıttığını, BM Dünya Gıda Programının da 200 bin kişiye yardım sağladığını hatırlatan Ebuzeyd, UNRWA'nın süt tozu ve şeker gibi günlük ihtiyaçların yüzde 60'ını karşılayan gıda sepetinin tükendiğini, un stoklarının çoğunun ay sonuna kadar biteceğini belirtti.

Nüfusu 1,5 milyon olan Gazze Şeridi'ndeki yetersiz beslenme sorunlarını da dile getiren Ebuzeyd, kronik bir kansızlık sorunu olduğunu ve bunun arttığına dair işaretler bulunduğunu söyledi ve özellikle çocukların gelişimini engelleyen duruma dikkat çekti.

BM yetkilisi Ebuzeyd, Gazze'deki durumu şu sözlerle özetledi: "İşgal altında değiller, kuşatma altındalar."

İsrail, Filistinli militanların 4 Kasımdaki roket saldırıları üzerine Hamas denetimi altındaki Gazze'ye geçişleri kapatmıştı.