kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hacı olmak için bisikletle binlerce km yol kat etti

Giriş Saati : 21.11.2008 10:21
Güncelleme : 21.11.2008 22:42
Yeni Haber
Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den 6 Ekimde bisikletle yola çıkan hacı adayı, binlerce kilometre yol kat ettikten sonra, vizesi olmadığı için Kuveyt sınırından geri dönmek zorunda kaldı.

Türkmen asıllı Tacikistan vatandaşı Bağıbek Beğcikov hacı olmak umuduyla kutsal topraklara doğru bisikletiyle ve yanına aldığı ekmek torbasıyla bütün zorlukları göze alarak yola çıktı.

Emekli tarih öğretmeni Beğcikov, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Kuveyt üzerinden kutsal topraklara ulaşma hedefiyle her gün ortalama 100 km yol kat ederek 20 gün sonra Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a ulaştı.

Ülkesinde Suudi Arabistan büyükelçiliği bulunmadığı için Aşkabat'ta vize başvurusunda bulunan Beğcikov'un talebi, üçüncü bir ülkenin vatandaşı olduğu gerekçesiyle geri çevrildi. Yılmadan yoluna devam eden Beğcikov, Suudi Arabistan vizesi almak için Türkmenistan üzerinden İran'a geçti.Buradaki Suudi Büyükelçiliğinden de vize alamayan hacı adayı, yolculuğuun 29. gününde İran'ın Kuveyt sınırına ulaştı.

Ancak vizesi olmadığı için Kuveyt'e giremeyen Beğcikov, umutları suya düşünce geri dönmek zorunda kaldı.

Hayal kırıklığına uğrayan Beğcikov, Türkmenistan vizesinin süresi sona erdiği için bu kez Afganistan üzerinden Tacikistan'a döndü.

Beğcikov, 40 gün süren zorlu yolculuğun ardından yakınlarına kavuştuktan sonra Tacikistan'ın Gorgandepe eyaletindeki köyünde kurban kesti ve akrabalarına yemek verdi.