kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Korsanlara ilk darbe

DIŞ HABERLER
20.11.2008
Somalili korsanlar bir Yunan gemisiyle bir Tayland teknesini daha ele geçirdi. Hindistan ise korsanların üs olarak kullandığı bir gemiyi batırdı..
Denizcilik dünyası, Somali açıklarında her gün bir geminin kaçırılmasıyla nasıl mücadele edeceğini tartışırken Hindistan, korsanların büyük gemileri kaçırmak için "üs" olarak kullandıkları bir ana gemisini batırdığını açıkladı. Hint donanma sözcüsü Nirad Sinha, firkateynlerinin korsan gemisine yaklaşarak durmasını istediğini, ancak karşı koyarak firkateyni havaya uçurma tehdidinde bulunduklarını söyledi. Bunun üzerine ateş açılarak gemi batırıldı. Geminin köprüsünde otomatik silah ve roketatarlarla yürüyen korsanlar görüldüğünü belirten Sinha, geminin, "ana gemi" tanımına uyduğunu kaydetti.

'10 MİLYON DOLAR AZ'
İngiliz Daily Mail gazetesi, korsanların cumartesi günü kaçırdıkları 100 milyon dolar değerinde ham petrol taşıyan Suudi Arabistan gemisi için 10 milyon dolar fidye istediklerini öne sürdü. Önceki gemilerin pazarlıklarında bulunmuş olan bir yetkiliye dayandırılan haberde, petrol gemisinin çok daha değerli olduğuna dikkat çekildi. El Cezire kanalına konuşan ve kendisini "korsan" olarak tanıtan bir kişi de paraların gelmesinin ardından gemiyi bırakacaklarını söyledi. Korsan, "Sahte paraları tanımak için de gereken teçhizata sahibiz" dedi.

25 KİŞİYİ BIRAKTILAR
Öte yandan, dün iki gemi daha kaçırılırken bir kısım mürettebat da serbest bırakıldı. Doğu Afrika Gemiciler Birliği Programı'ndan yapılan açıklamada, 23 - 25 kişilik mürettebata sahip bir Yunan gemisinin kaçırıldığı kaydedildi. Ayrıca 16 kişilik olan ve Tayland'a ait bir balıkçı teknesi de Somalili korsanların eline geçti. Kenyalı yetkililer, Somalili korsanların, iki ay önce kaçırdıkları Hong Kong bandıralı MV Great Creation adlı gemi ve 25 kişilik mürettebatını ise serbest bıraktığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları