kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan

1 milyon YTL benim

Aliye ÇETİNKAYA SABAH
20.11.2008
Çete operasyonunda gözaltına alınan rektör, yatak odasından çıkan 1 milyon YTL için "Para benim. Cevaplarını veriyorum" dedi..
Konya merkezli düzenlenen 'Okyanus' operasyonda 33 kişi ile birlikte gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan, evindeki aramada yatak odasından çıkan yaklaşık 1 milyon YTL için "Benim param" dedi. Üniversitede ihalelerin Okyanus Şirketler Grubu'na verilmesine aracı olduğu iddia edilen ve "Rüşvet", "İhalelere fesat karıştırmak" ve "Çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisbi olmak" suçlamalarıyla gözaltına alınan Okudan dün sağlık muayenesine götürüldüğü sırada gazetecilere "Benim kendi paralarım. Daha sonra tekrar konuşacağız. Ben cevaplarını veriyorum. Sizlerin sorularını daha sonra cevaplayacağım" dedi.

EŞİ: DOĞRULAR ORTAYA ÇIKACAK
Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Nilsen Okudan ise, gazetecilerin soruları üzerine psikolojisinin açıklama yapacak durumda olmadığını ve yargıyı etkilemek istemediğini belirterek "Zamanı geldiğinde eşim gerekli açıklamaları yapacak. Sizler de zamanı geldiğinde daha doğru bilgilere ulaşacaksınız'' dedi. YÖK, gözaltına alınan Okudan'ın yerine, vekaleten rektör yardımcısı Ahmet Dinçer Bedük'ü görevlendirdi. Okudan hakkındaki iddialar YÖK tarafından da incelemeye alınacak. Öte yandan gözaltındayken rahatsızlanan Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı'nın serbest bırakıldığı öğrenildi.