kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Benim için çocuklarımın mutluluğu en önemlisi

19.11.2008
Babası Hakan Ural'la eski eşi Sibel Can arasında çıkan tartışmada Can'ın yanında yer alan Hakan Ural, "Önemli olan çocuklarım Engincan ve Melisa'nın mutluluğu" diyor..
Herkes Hakan Ural'ın, eski eşi Sibel Can ile babası Selçuk Ural arasında yaşanan 'Eski gelinim oğluma çok çektirdi' polemiğinde babasının tarafında yer almasını bekliyordu. Ama o, eski eşinin yanında yer aldı. Aslında "Sadece çocuklarımın tarafındayım" diyen Ural, yeni hayatını anlattı.

HAKAN URAL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Babanız Selçuk Ural ve eski eşiniz Sibel Can arasındaki polemikte Sibel Hanım'ın tarafında yer aldınız. Neden?
Biz çok büyük sıkıntılar yaşayarak bugünlere geldik. Beni rahmetli anneannem büyüttü. Anne-babasız büyümenin acısını çok iyi biliyorum. Çocuklarım anne-baba ayrılığının sorunlarıyla büyüdüler. Artık okula gidiyorlar ve her şeyin farkındalar. Bu tartışmalarda kimin haklı olduğunu arayacağımıza, çocukların psikolojisini düşünmeliyiz.

SORUN YARATMAYALIM

* Yani "Çocuklarımı düşündüm" diyorsunuz...
Zaten şöhretli anne-babaları olduğu için zor şartlarda yaşıyorlar. Oğlum çok ağırbaşlı ve her şeyi içine atıyor. Bu haberlerden etkilenmelerini istemiyorum. Ne olursa olsun bahsedilen kişi anneleri. Bu olayların üzerinden çok geçmiş. Annelerinin sağlıklı ve güçlü olması bana yeter. Bu konuları açmak kimseye bir şey kazandırmaz. Babamla eski eşimin tartışmasında sadece çocuklarımın tarafındayım. Fayda sağlayalım derken sorun yaratmamalıyız.

* 'İpsiz Recep' adlı tarihi dizide rol alıyorsunuz. Çekimler nasıl gidiyor?
Gayet başarılı bir iş oldu. Beklentilerin çok üzerinde ilerliyoruz. İnsanlar artık aynı konseptlerden sıkıldı. Ekranda, konu itibariyle özlem duyulan ve ilgi uyandıran işler görmek istiyorlar. Aslında ben son anda bu işe dahil oldum. Yeni sezon için başka projelerim vardı. Yönetmen Erhan Baytimur, çok yakın arkadaşım olduğu için beni iyi bir iş olacağına inandırdı. 'İpsiz Recep', hem söylemi hem de fiiliyatı olan bir iş. Naif bir hikayesi var.

* Her sezon birçok yeni projenin içinden çok azı reyting alıyor. Tanınmış oyuncular için iş seçmek çok riskli bir hal mi aldı?
Tanınmış sanatçılar, konumları itibariyle, işlerinin başarısız olmasından çok etkileniyor. İşin ağırlığını taşıyorsan, fatura sana çıkartılıyor. Sezonu kaçırdığınız için diğer projelere de dahil olamıyorsunuz. Böylece bütün bir seneniz gitmiş oluyor. İnsanlar da hemen üzerinize etiket yapıştırıyor, iş yapamıyor olarak değerlendiriyor.

* Bir projenin tutmasının veya tutmamasının ölçütleri neler?
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Tutan işlerin çoğunun oyuncuları tanınmıyor. 'Arka Sıradakiler' diye bir iş var ve çok izleniyor. Halka sorsanız, oyuncuların ismini bilen yok. Önce senaryo sağlam olmalı. Emek harcamalısınız.

* Peki kötü bir hikayeyi iyi oyuncular kurtaramaz mı?
Kurtaramaz, ben de kurtaramam. Yurtdışında da böyle bir şey yok. Dünyaca ünlü oyuncular film çekiyorlar ama film gişe yapmıyor. Çünkü projeler kötü. Bir yandan da hiç tanınmamış insanlarla çekilen filmler hasılat rekorları kırıyor.

* Önceden ünlü isimlere dayanan işler yapılıyordu. Artık o devir kapandı mı?
Evet, önceden bu tarz işler yapılıyordu. Bence bir oyuncunun karizması olmalı. O kılığa görüntü olarak oturmalı. Sosyal anlamda da insanların saygı duyduğu birisi olmalı. Ama her şeyden önce proje iyi olmalı. Bizim projemizde kast çok başarılı... Ancak aynı kastı kötü bir projeye koyarsanız çok başarısız olur. Ayrıca dönem itibariyle parlamış insanlar çok yüksek fiyatlarla iş yapmaya kalkıyorlar ama olmuyor.

AYAKLAR YERE BASMALI
* Krizin ardından bazı oyuncuların fiyatlarında indirimler olmaya başladı. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
İnsanların biraz ayağı yere basmalı. Bir oyuncunun 50-60 bin lira almasına izin verilmemeli. Başrol oyuncusuna bu kadar parayı verip, projede yer alması gereken önemli karakterlerin parasından kesiyorlar. Böyle sanat olmaz. Her şeyin makul olanı var. Bizim ülkemizde politika, spor, hukuk sistemi doğru mu ki, sanatın durumunu tartışalım. Hiçbir şey doğru yapılmıyor. Herkes mağdur oluyor. Sistem tamamen çökmüş durumda...
Haberin fotoğrafları