kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Datça'da 2 yeni Guinness rekoru kırıldı

Giriş Saati : 15.11.2008 12:08
Güncelleme : 15.11.2008 22:22
Yeni Haber
Muğla'nın Datça ilçesinde "Demir Yumruk" lakaplı "Dünya Beton Kırış" şampiyonu Ali Bahçetepe tek vuruşta 33 beton blok kırarak dünya şampiyonu olurken, Narve Laeret 1 dakikada 700 beton kırarak bu kategoride dünya şampiyonu oldu.

Guinness rekorunu kırmak için 4 kez Norveç şampiyonu olan oğlu Cristoffer Laeret ile Datça'ya gelen Narve Laeret 1 dakika içinde 700 beton blok kırarak Guinness şampiyonluğunu kazandı. Ali Bahçetepe ise 700 bloktan 696'ını kırabildi. 30 saniye içerisinde yapılan rekor denemelerinde 481 bloğu kıran Narve kırma sırasında dirseğini kullanınca diskalifiye oldu. Bahçetepe ise 480 beton blokta kaldı. Tek vuruş denemelerinde Ali Bahçetepe 33 bloğu kırarak Norveçli rakibine fark attı.

Narve sadece 16 beton blok kırabildi. 60 x 20 x 7 boyutlarındaki blokları kıran sporcular Datçalılar tarafından ilgiyle izlendi. Tek vuruşta dünya rekoru kıran Bahçetepe yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Narve 1 dakika içerisinde 700 beton bloğu kırarak yeni dünya şampiyonu oldu. 30 saniye içerisinde kırdığı rekor denemesinde dirseğini kullanan rakibim diskalifiye oldu. Tek vuruşta 33 beton bloğu kırdığım için mutluyum" dedi. Dünyanın değişik yerlerinde rekor denemelerini yaptığını söyleyen Norveçli Narve Laeret böyle bir organizasyonda bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu. "Dünyanın değişik yerlerinde rekorlar kırdım ve ilk defa sevgili dostum Ali ile böyle güzel bir organizasyona katılıyorum.
Seneye tekrar burada olacağım. Ali en iyisinin iyisi bizde kendi adımıza iyiyiz ve zirvede kalmaya devam edeceğiz. Tek vuruşta hangi elimle kıracağıma karar veremedim ve birazda rüzgarın etkisiyle beton blokları kıramadım. Ama Ali kardeşimi kutluyorum bu onun hakkıydı" şeklinde konuştu. Guinness rekor denemelerinin önümüzdeki senede Datça'da yapılacağı öğrenildi.