kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Raffi Portakal tanıtımda konukları, kızı Maya Portakal ile ağırladı.

Portakal'dan 225 nadir eser

Mustafa DERYAHAN / MAGAZİN
14.11.2008
Portakal Sanat ve Kültür Evi'nin 23 Kasım'da düzenleyeceği Sonbahar Müzayedesi'nde Osman Hamdi Bey'in "Han İçi" adlı tablosu 2 milyon YTL'lik açılış fiyatıyla satışa çıkacak..
Raffi Portakal'ın sahibi olduğu Portakal Sanat ve Kültür Evi'nin 23 Kasım'da düzenleyeceği Sonbahar Müzayedesi'nde satışa çıkacak eserler görücüye çıktı. Müzayede öncesi yapılan tanıtıma, cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlülerinin yanı sıra sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. 225 eserin satışa sunulacağı müzayedenin en değerli parçası Türk resim sanatının büyük ustası Osman Hamdi Bey'in "Han İçi" adlı tablosu olacak. İki milyon YTL'den açık artırmaya çıkarılacak tablo, sanatseverleri çok heyecanlandırdı. Bu eserin rekor bir fiyatla satılması beklenirken, müzayedede bunun haricinde usta hattatlardan Emin Barın'ın dünyaca ünlü hat koleksiyonu da satışa çıkacak. Müzayedede satılacak eserleri sanatseverler 22 Kasım tarihine kadar Nişantaşı'ndaki Portakal Sanat ve Kültür Evi'nde görebilecek.

HATTIN BAŞYAPITLARI
Raffi Portakal, müzayededeki en önemli parça olan "Han İçi" tablosu için "Tarihimizdeki han kültürünü günümüze taşıyan tabloda ünlü ressam bizi adeta hanın içine sürüklüyor. Tablo, ışığı, gölgesi, taşı ve ahşabıyla enfes bir parça" dedi. Portakal, serginin bir diğer önemli parçası olan "Emin Barın Hat Koleksiyonu" hakkında ise "Koleksiyonda Türk hat sanatının en önemli başyapıtları bulunuyor. Bir daha böyle zengin içeriğe sahip bir koleksiyon ortaya çıkmaz, çıkamaz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları